Audringai aptartų dukters sugrįžtuvių pats G. Nausėda plačiau nekomentuoja

  • Teksto dydis:

Šv. Kūčių dieną pasklidus žiniai, kad sutikti šventes Lietuvoje iš užsienio sugrįžo prezidento Gitano Nausėdos dukra, kilo nemenkas visuomenės pasipiktinimas. Pirmadienį apie garsiai eskaluojamą įvykį pasisakė ir Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė. Šalies vadovas šios situacijos plačiau nekomentuoja.

Kaip skelbiama portale delfi.lt, po Vyriausybės ekstremaliųjų situacijų komisijos (VESK) posėdžio A. Bilotaitė spaudos atstovams teigė, kad grįžti iš užsienio nėra draudžiama. Tai – kiekvieno žmogaus ar šeimos apsisprendimas. Tačiau priėmus jį, reikia įvertinti visas galimas rizikas.

Vidaus reikalų ministrė kalbėdama pabrėžė, kad grįžimas į Lietuvą dabar, kai šalis pirmauja susirgimų COVID-19 mastais, gali turėti įtakos ir iš užsienio sugrįžtančio asmens sveikatai – išlieka tikimybė užsikrėsti koronavirusu arba turėti kitų sveikatos problemų.

Apie tai, kad iš Vokietijos sutikti šventes sugrįžo prezidento G. Nausėdos vyresnioji dukra Gedailė, gruodžio 24 dieną portalo 15min.lt žurnalistams patvirtino prezidento atstovas žiniasklaidai Antanas Bubnelis.

Tada jis sakė, kad G. ir D. Nausėdų šeimoje bus laikomasi saugumo reikalavimų. Prezidentas per šventes nelankys nei savo tėčio, nei kitų artimųjų – su jais bendraus telefonu arba vaizdo skambučiais.

Po pastarosios žinios kilo nemenkas visuomenės pasipiktinimas, kad po prezidento žodžių, raginančių ne tik senjorus, bet ir jaunimą per šventes likti namie saugant savo ir artimųjų sveikatą, jo paties dukra sugrįžo iš užsienio.

Pirmadienį susisiekus su prezidento atstovu žiniasklaidai ir papildomai pasiteiravus, kaip pastarąją žmonių reakciją vertina šalies vadovas, A. Bubnelis teigė, kad papildomo komentaro šiuo klausimu G. Nausėda nėra pateikęs. Jo pozicija buvo išsakyta šv. Kūčių dieną.

„Prezidento dukra į savo šeimos namus sugrįžo iš Vokietijos, kuri nėra įtraukta į pavojingų šalių sąrašus. Joje užsikrėtusiųjų koronavirusu skaičius yra ženkliai mažesnis nei Lietuvoje. Ji sugrįžo į vienintelius savo namus Lietuvoje, toks asmenų judėjimas yra leidžiamas ir pas savo artimuosius sugrįžo daugelis užsienyje studijuojančių ar dirbančių asmenų. Prezidento dukra, kaip ir visa prezidento šeima, laikosi visų Lietuvoje galiojančių saugumo reikalavimų. Laikantis reikalavimo nesusitikti dviejų šeimos ūkių atstovams, per šventes namuose liko prezidento tėtis, su kuriuo Prezidento šeima per šventes bendravo nuotoliniu būdu“, – G. Nausėdos pozicija dalijosi jo atstovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o ką čia komentuoti

o ką čia komentuoti portretas
visiems žinoma, kad buvo leista žmonėms grįžti iš užsienio, apsistojant savo namuose ar vienoje konkrečioje vietoje, niekur po to nevažinėjant. Jokios problemos nėra, bet kai kam smagu priskaldyti vežimą malkų.

>>Gyventojas \\\\\.../////

>>Gyventojas  \\\\\...///// portretas
Tu kitos planetos gyventojas,gaidį.Lietuvą murkdyt ožio fekalijose gerai,o pasakyt tiesą,jau nusikaltimas ???,senas KGB'iste,ožio kapšo laižytojau.

tas pastatytas klounas gali komentuot???

tas pastatytas klounas gali komentuot??? portretas
ka
VISI KOMENTARAI 67

Galerijos

Daugiau straipsnių