A. Bilotaitė reiškia užuojautą dėl sraigtasparnio katastrofos Ukrainoje: esu sukrėsta

  • Teksto dydis:

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė trečiadienį pareiškė gilią užuojautą dėl Ukrainos vidaus reikalų ministerijos vadovybės tragiškos žūties per sraigtasparnio katastrofą.

Kyjivo srityje esančiuose Brovaruose prie vaikų darželio ir gyvenamojo namo nukritus pagalbos tarnybų sraigtasparniui žuvo Ukrainos vidaus reikalų ministras Denysas Monastyrskis, jo pavaduotojas Jevhenas Jeninas bei valstybės sekretorius Jurijus Lubkovyčius.

Asmeniškai ministrą prisiminsiu kaip savo šaliai pasišventusį patriotą ir kovotoją, kuris dėjo visas pastangas atremiant Rusijos karinę agresiją Ukrainoje.

„Esu sukrėsta šio tragiško įvykio. Nuoširdi užuojauta žuvusio Ukrainos vidaus reikalų ministro ir jo komandos narių artimiesiems, visai Ukrainos vidaus sistemai ir tautai. Asmeniškai ministrą prisiminsiu kaip savo šaliai pasišventusį patriotą ir kovotoją, kuris dėjo visas pastangas atremiant Rusijos karinę agresiją Ukrainoje“, – Vidaus reikalų ministerijos pranešime sakė A. Bilotaitė.

Jai ne kartą teko asmeniškai bendrauti su Ukrainos ministru, teikiant ir koordinuojant humanitarinę ir kitą pagalbą Ukrainai.

VRM nuotr.

Pernai gegužę ministrė A. Bilotaitė su Baltijos šalių ir Lenkijos vidaus reikalų ministrais lankėsi Kijeve, kur pasirašė bendrą penkių šalių deklaraciją ir pasmerkė ginkluotą Rusijos agresiją prieš Ukrainą, sutarė sutelkti pastangas remiant Ukrainos vystymąsi ir atstatymą.

Iš viso per sraigtasparnio katastrofą žuvo 18 žmonių, tarp jų – trys vaikai, 29 nukentėjusieji gydomi ligoninėje, 15 iš jų – vaikai.


Šiame straipsnyje: Agnė Bilotaitėkaras Ukrainojesudužo sraigtasparnisžuvo ministras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių