A. Bilotaitės atkirtis K. Pūkui

Kol dar nesirgo, politikas internetiniame Seimo nario puslapyje nesiliovė piktinęsis Seimo specialiosios komisijos, tyrusios jo elgesį, darbu.

"Tai antras iš 7 komisijos posėdžių, kuriuose komisija man leido dalyvauti, tačiau komisijos darbo pobūdis nepasikeitė. Iki šiol nebuvo nė vieno posėdžio, kuriame komisija būtų leidusi mano gynėjams vykdyti tiesiogines savo funkcijas ir būtų leidusi pasinaudoti mano konstitucinėmis teisėmis. Vakar dienos posėdyje mano gynėjams nebuvo leista teikti paaiškinimų, nebuvo leista pasisakyti", – balandžio 27 d. K.Pūkas rašė pranešime žiniasklaidai.

Politikas dar bandė pasitelkti ir kolegos Seimo nario Petro Gražulio paliudijimą, kad "nors mūsų darbo kabinetai yra šalia, P.Gražulis niekada nematė ir negirdėjo jokių tariamo seksualinio priekabiavimo epizodų".

Bet ir tai nepadėjo.

K.Pūkas nurodė, kad jo gynėjas yra advokatas dr. M.Arasimavičius, gal sutapimas, bet politiko padėjėja-sekretorė yra tokia pat pavarde – I.Arasimavičienė.

"Manau, jog komisija visiškai iki šiol netyrė faktų, nes tokių faktų, pagrindžiančių tariamą seksualinį priekabiavimą, nėra ir negali būti. (…) Visuomenė turi žinoti, kas vyksta už uždarų Seimo durų ir uždaruose komisijų posėdžiuose", – pranešime žiniasklaidai dėstė K.Pūkas.

Politinis susidorojimas?

Remiantis Konstitucija, Seimo narys negali būti patraukiamas baudžiamojon atsakomybėn ar kitaip suvaržoma jo laisvė be Seimo sutikimo.

Šią savaitę Konstitucinis Teismas turėtų pradėti nagrinėti K.Pūko apkaltos bylą dėl seksualinio priekabiavimo.

Anksčiau teismas negalėjo pradėti bylos dėl mįslingai ilgai trunkančios parlamentaro ligos.

Dėl to strigo ir Seime nagrinėjamas generalinio prokuroro Evaldo Pašilio prašymas panaikinti parlamentaro neliečiamybę byloje dėl galimo seksualinio priekabiavimo ir ginklo laikymo taisyklių pažeidimo.

K.Pūko nedarbingumas turėtų tęstis iki gruodžio 7 d. Iki tol staiga atsirado prašymas ir išleisti jį tėvystės atostogų.

Tačiau šis planas veikiausiai neišdegs, nors politikas ir neigia, kad tai susiję su jo nemalonumais dėl seksualinio skandalo.

Prokuratūros duomenimis, keturių nukentėjusiųjų liudijimai ir per ikiteisminį tyrimą gauti duomenys esą leidžia pagrįstai manyti, jog šių metų sausį–vasarį K.Pūkas galėjo seksualiai priekabiauti prie "pagal tarnybą priklausomų asmenų".

K.Pūkas tikina, kad su juo dėl pažiūrų susidorojo politiniai oponentai.

Seimui pradėjus apkaltos procesą K.Pūkui, teismas turėtų pateikti išvadą, ar Seimo specialiosios tyrimo komisijos išvadoje nurodyti parlamentaro veiksmai prieštarauja Konstitucijai.

Į Konstitucinio Teismo posėdį yra pakviesti Seimo atstovai, pats K.Pūkas, bylos liudytojai.

Byla bus nagrinėjama už uždarų durų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Lietuva nyksta , tuojau sulauksim kai seime vyks ir vaikų gamybos procesai

Anonimas

Anonimas portretas
dėde, nebūk toks piktas, juk vaikus mamos augina ir Tave užaugino mama....Bet jei atostogos nepriklauso, tai nepriklauso, kodėl Pūkui turi priklausyti.Nemalonus tipelis savo šlykščiom kalbom prisidirbo, dabar bando išsukti uodegą sausas...

as

as portretas
Kam kalbeti, o panelei Bilotaitei siuo atveju reikia patyleti,
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių