A. Butkevičius: Graikijos premjero pažadai – neįgyvendinami

  • Teksto dydis:

Graikijos naujojo premjero Alexio Tsipro (Aleksio Cipro) nuostatos didinti atlyginimus bei pensijas ir mažinti mokesčius yra neįgyvendinami ir kelia nerimą, teigia premjeras Algirdas Butkevičius.

„Įspūdis prieš rinkimus, jeigu kalbėti apie jo lozungus, apie jo programą, kurią jis turėtų įgyvendinti, man, kaip ekonomistui, kelia didžiulį susirūpinimą viduje, dėl to, kad aš manau, jog tos idėjos, kurios buvo deklaruojamos Graikijoje yra neįgyvendinamos“, - ketvirtadienį Žinių radijui sakė A.Butkevičius.

Anot jo, Graikija negali išbristi iš dabartinės blogos finansinės situacijos be išorinės pagalbos, tad kalbos apie valstybės skolos nurašymą yra neįmanomos.

„Buvo kalbama, kad jis vėl didins darbo užmokestį Graikijos dirbantiesiems, didins pensijas, mažins mokesčius, nurašys dalį valstybės skolos, o žinant, kad jų skola sudaro 175 proc. nuo jų bendrojo vidaus produkto, tai jie be išorinės finansinės pagalbos, nematau, kaip ji išbristų iš tokios finansinės situacijos. Realiai bus galima vertinti jo programines nuostatas po mėnesio arba dviejų ir, manau, jis turės parodyti, ar tuos pažadus, kuriuos davė rinkėjams, yra pasiruošęs įgyvendinti“, - tikino premjeras.

Anot jo, A.Tsipro įdėjos yra populistinės ir jų nereikėtų laikyti socialistinėmis.

„Aš tikrai negalėčiau pasakyti, kad tai yra socialistų idėjos, nes jis yra gal labiau nacionalsocialistas kažkoks tai. Aš daugiau vertinu tai kaip pateiktos mintys šiuo metu negali būti įgyvendintos. Tai daugiau populistinės idėjos ir aš manau, kad po 2-3 mėnesių kada žmonės realiai pradės mastyti, matydami analitinę medžiagą (...) tada ir bus galima realiau vertinti premjero kompetenciją, gebėjimus ir jo strateginius planus“, - sakė ministras pirmininkas.

A.Tsipras trečiadienį išdėstė pagrindinius savo naujosios vyriausybės prioritetus ir pažymėjo, kad koalicija yra pasirengusi pradėti derybas su tarptautiniais kreditoriais dėl milžiniškos šalies skolos mažinimo.

Graikijos parlamento rinkimus laimėjusios kairiųjų partijos „Syriza“ lyderis premjeru prisaikdintas pirmadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tam AKSIOMA

Tam AKSIOMA portretas
neužmiršk, kad į dabartinį ekonominį ir politinį lygį JAV ėjo 200 metų, o Europa maždaug - 100 metų. Todėl nekudakuok, dar labai neblogai turime po tokios baisingos ruskių azijatų okupacijos.

AKSIOMA

AKSIOMA portretas
Pas mus pragyvenimo lygis kyla teoriškai. Kyla tik pasiturintiems, eiliniams jis stovi vietoje. Toks pašalpų pagalba palaikomasis pragyvenimo lygis. Be pašalpų, be kompensacijų daliai žmonių būtų badas. Darykim išvadas: Vokietijoje ar Amerikoje pensijos triskart didesnės nei pas mus, esant panašioms maisto kainoms.

tskp

tskp portretas
o kokia lietuvos uzsienio skola?kodel pas mus nekyla algos ir pensijos?kitose salyse kyla pargyvenimo lydis.krize pasibaigus, o pas mus atimtos pensijos bus atiduodamos po keliu metu.laukiama kol ismirs pensininkai?ar tai ne tautos naikinimas?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių