A. Butkevičius prašo aiškintis, kaip į viešumą pateko slapta informacija

Seimo narys Algirdas Butkevičius kreipėsi į generalinį prokurorą Evaldą Pašilį prašydamas nustatyti, kaip į viešumą pateko įslaptinta informacija, kurią turėjo Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas (NSGK).

Lapkričio 23 d. A. Butkevičius, kaip NSGK narys, nustatyta tvarka susipažino su įslaptinta informacija (slaptumo žyma „Konfidencialiai“), susijusia su komiteto atliekamu tyrimu dėl bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ naudojamų eismo valdymo sistemų patikimumo.

„Paaiškėjo, kad didelė dalis slaptoje pažymoje pateiktos informacijos man jau yra žinoma anksčiau iš viešų žiniasklaidos šaltinių. Žiniasklaidoje įslaptintos informacijos teksto frazės atkartotos pažodžiui, išlaikytas teksto nuoseklumas, o tai rodo, kad žurnalistai turėjo disponuoti konfidencialiu dokumentu ar jo kopija“, - sako A. Butkevičius.

Seimo narys prašo nustatyti atsakingus asmenis, kurie pažeisdami įstatymus atskleidė įslaptintą informaciją. Parlamentaras pažymi, kad remiantis Valstybės ir tarnybos paslapčių įstatymo nuostatomis, slaptumo žyma „Konfidencialiai“ suteikiama tarnybos paslaptį sudarančiai informacijai, kurios neteisėtas atskleidimas gali turėti ypač sunkių pasekmių valstybės institucijų interesams.

Todėl A. Butkevičius generalinio prokuroro prašo imtis operatyvių priemonių ir pradėti tyrimą, kokiu būdu įslaptinta informacija buvo paviešinta, nustatyti atsakingus asmenis ir padarytą žalą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pergyvena

pergyvena portretas
pergyvena del savo tovarciu neskmes tie negeru galu islindo is tos slaptos invormacijos ir nori suzinoti kiek dar islys ir kaip cia tuos galus nukqpoti

oooooch

oooooch portretas
Butkevycius priprates, kad niekas nezinotu , kaip apvagiama Lietuva ir mokesciu moketojai. Sovietu buvo isakyta viska slept nuo visuomenes, tai Butkevicius turbut pamirso , jog Lietuva jau seniai DEMOKRATINE, socdemai ATSIBUSKITE !!!!

...

... portretas
CHA, tai teparodo kokios 'vertės' ta 'konfidenciali' informacija (paprasta sekretorė tokią informaciją gali surinkt)
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių