A. Butkevičius ragina skubiai šaukti Eismo saugumo komisijos posėdį

Didėjant avaringumui keliuose, Seimo narys Algirdas Butkevičius ragina skubiai šaukti Valstybinės eismo saugumo komisijos posėdį ir ieškoti sprendimų, kurie pakeistų blogėjančią situaciją.

„Esu labai sunerimęs dėl sparčiai blogėjančios eismo saugumo situacijos Lietuvoje. Įdėjus daug pastangų mums buvo pavykę pasiekti gerų rezultatų gerinant kelių būklę, skatinant saugaus vairavimo kultūrą, mažinant žuvusiųjų keliuose skaičių. Tačiau šių metų skaičiai rodo, kad situacija drastiškai blogėja - daugėja tiek avarijų, tiek jų aukų“, - sako A. Butkevičius.

Jo duomenimis, šiemet Lietuvos keliuose ėmė daugėti avarijų (9 proc. daugiau nei pernai per tą patį laikotarpį), daugėja ir žuvusiųjų jose, taip pat sužeistų žmonių. Iki šiol daugybę metų žuvusiųjų keliuose skaičius nuosekliai mažėjo.

Šių metų skaičiai rodo, kad situacija drastiškai blogėja - daugėja tiek avarijų, tiek jų aukų.

Atsižvelgiant į tai, Seimo narys siūlo skubiai inicijuoti Valstybinės eismo saugumo komisijos posėdį, išsiaiškinti, kokios prastėjančios situacijos priežastys, ir imtis prevencinių veiksmų. A. Butkevičius pažymi, kad paskutinis šios komisijos posėdis vyko tik 2016 m. birželį. Anksčiau komisija rinkdavosi mažiausiai kartą, o neretai ir keliskart per metus.

„Taip pat norėčiau atkreipti Valstybinės eismo saugumo komisijos dėmesį į situaciją Vilniaus mieste ir ne pirmąkart iškilusias abejones dėl atsakingų miesto pareigūnų kompetencijos užtikrinti vilniečių saugumą“, - pažymi A. Butkevičius.

Šių metų gruodžio 6 d. rytą Vilniaus miestas buvo praktiškai paralyžiuotas - įvyko daugybė avarijų, traumas patyrę žmonės užplūdo medicinos įstaigas, sutriko viešojo transporto judėjimas, miestą sukaustė spūstys. „Nors sudėtingos oro sąlygos buvo visoje Lietuvoje, kitur situacija buvo suvaldyta geriau. Vilniaus meras Remigijus Šimašius pripažino, kad Vilniaus miesto kelių tvarkymo tarnybos dirbo neoperatyviai, tačiau nepristatė jokio veiksmų plano, galinčio užtikrinti, kad tokios problemos nepasikartotų. Pažymėtina, kad nors gruodžio 6 d. oro sąlygos buvo pablogėjusios, bet jos nebuvo kritinės, neordinarinės ir pan. Todėl raginu išanalizuoti situaciją, ar už eismo ir kelių saugą atsakingos institucijos yra pasirengusios žiemos sezonui ir tinkamai atliks joms pavestas funkcijas“, - sako Seimo narys.

2014 m. eismo įvykiuose žuvo 267 asmenys, 2015 m. - 242, 2016 m. - 188. Šiais metais iki gruodžio 10 d. žuvusiųjų suskaičiuota jau 184, t. y. dešimčia daugiau nei pernai per tą patį laikotarpį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Romas

Romas portretas
Reikia grazinti Skverneli I komisaro parei gas. Keliuose maziau bedu ir Lietuvai lengviau.

Vyktaras

Vyktaras portretas
O aš galvojau, - ne apie eismo, bet šalies saugumą...

gidytojas

gidytojas portretas
dar vienas gudragalvis zmogus artimas imperatoriui komisiju sudarimo pirmunas ryt jis sakys viskas gerai as nieno nesakiau juk jis serga sunkia amnezijos forma
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių