Buvęs viceministras L. Jonauskas – vis dar be darbo

Aršus aplinkosaugininkas Linas Jonauskas, po Seimo rinkimų netekęs aplinkos viceministro posto, žada kurti kovotojų prieš gamtos niokotojus asociaciją. Socialdemokratas tikina, kad jam taip ir nepavyko susirasti darbo, tad jis ners į jam priimtiną veiklos sferą.

Išlaiko žmona

"Mėginau ieškoti, tačiau, matyt, yra geresnių žmonių už mane. Gal esu neparankus? Po rinkimų buvo siunčiami raštai naujos daugumos valdžiai, kad tik nebūčiau pakviestas į komandą", – kalbėjo L.Jonauskas.

Iš Mažeikių krašto kilusiam L.Jonauskui darbo niekas nepasiūlė nei gimtinėje, nei Klaipėdos krašte, kur jis vedė žmoną Evitą.

"Taip, kol kas žmona išlaiko. Šiaip taip sukamės. Kiek yra tų pinigų, tiek ir užtenka, nors jų niekada nebūna per daug", – paklaustas, kas išlaiko šeimą, kalbėjo vyras.

Buria patrulių kuopą

Tačiau buvęs viceministras be posto negali. L.Jonauskas nusprendė kurti asociaciją, kuri vienytų savotiškus žaliuosius patrulius.

"Tai būtų žmonės, kurie neabejingi gamtai, kaip aplinkosaugininkų pagalbininkai. Kuriama asociacija sujungtų visus, kuriems rūpi gyvūnų gerovė, brakonieriavimas, taršos pažeidimai ir kiti dalykai. Jos paskirtis – į nusižengimų atskleidimą įtraukti kuo didesnę visuomenės dalį. Asociacijos finansavimas – projektinė veikla. Ten galbūt būtų ir darbo vieta", – planais dalijosi L.Jonauskas.

Jis patikino, kad iš biudžeto asociacija neprašys pinigų jai išlaikyti.

"Galima rašyti projektus ir kreiptis dėl finansavimo į įvairius fondus. Bus renkamas nario mokestis. Nebūtinai tai turi būti Europos Sąjungos lėšos", – teigė buvęs viceministras.

Skaito paskaitas

L.Jonauskas tikino, kad nuo šių metų neetatiniai aplinkos apsaugos inspektoriai nebeturi teisės užfiksavus pažeidimą surašyti protokolą.

"Šie asociacijos žmonės neturės tokių plačių teisių, kaip inspektoriai. Tačiau visoje Lietuvoje yra tik 60 gyvosios gamtos inspektorių. Saugomų teritorijų tarnybos pareigūnams kontrolė nėra pagrindinė funkcija, o saugomų teritorijų visoje šalyje tėra 16 proc. Mūsų organizacija rengs mokymus tiems, kurie intensyviai laiką leidžia gamtoje. Gali susidaryti nemaža organizacija, padėsianti atskleisti įvairius nusižengimus", – savo viziją aiškino L.Jonauskas.

Šie vadinamieji žalieji patruliai visus užfiksuotus pažeidimus žada viešinti socialiniuose tinkluose.

Kol kas L.Jonauskas skaito paskaitas seniūnijose ir savivaldybėse apie invazines augalų ir gyvūnų rūšis, kaip, pavyzdžiui, Sosnovskio barštį.

"Kodėl save vadinu ekspertu? Todėl, kad toks ir esu. Baigiau magistro studijas ir tikrai turiu daug žinių. Esu komunikacijos ekspertas", – patikino L.Jonauskas, nors viešumoje jis dažniau prisistato aplinkosaugos ekspertu.

L.Jonauskas dar skaito paskaitas jaunimui apie komunikaciją socialiniuose tinkluose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Filmuojasi

Filmuojasi portretas
teko matyti televizijoje su paciute. baisiai linksmas. Argi uz filmavimasi negauna pinigu?

stas

stas portretas
o brolis ne slyksciai elgiantis advokatas Sentojoje padares afe juros 63

kodėl

kodėl  portretas
Nėra nurodyta banko sąskaitą, kur vargšui rinkti pinigus ? Kiek gavi išeitinės, kai jau žmona išlaiko. Blogas buvo ministras , nemokant susitvarkyti savo biudžeto dar nori naujo darbo.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių