D. Grybauskaitė: „Brexit“ idėja brendo ne vieną dešimtmetį

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė sako, kad britų sprendimas trauktis iš Europos Sąjungos brendo ilgai ir kad dabar žmonių sprendimo ignoruoti negalima. Tą D. Grybauskaitė sakė amerikiečių televizijos CNN reportaže iš Briuselyje vykusio Europos Vadovų Tarybos susitikimo.

„Vadinamasis „Brexit“ brendo jau ilgą laiką. Žmonės buvo pasiruošę, dėl visų nesėkmių buvo kaltinamas Briuselis. Tai tęsėsi 10–20 metų – štai kodėl „Brexit“ idėja buvo labai giliai įsišaknijusi. Dabar visiems reikia suprasti, kad jeigu 50-ojo straipsnio niekas taip ir nepritaikys ir mes britams galiausiai sakysime „Sveiki sugrįžę“ –  tai tiesiog neveiks, nes savo galvose žmonės sprendimą jau priėmė. Tačiau kai viskas jau yra įvykę, negalima ignoruoti žmonių sprendimo, negalima ignoruoti aplinkos, kurioje viskas ir užvirė, visi turi sumokėti atitinkamą kainą“, – teigia D. Grybauskaitė.

Britanijos derybos su Europos Sąjunga turėtų būti pradėtos, kai bus paskirtas naujas šalies premjeras. Už pasilikimą Bendrijoje agitavęs Davidas Cameronas, paskelbus referendumo rezultatus, atsistatydino.



NAUJAUSI KOMENTARAI

v

v portretas
... Ka mano Prezidente apie Lietuvoje priimta istatyma, kuris leis darbdaviams atsivezti darbo jegos is kitu saliu... Zinant , kad ' kitos salys' yra Rusija, Baltarusija, Ukraina... Po desimtmecio visi sie atvezti zmones, panasu, kad pareiks nora tapti Lietuvos pilieciais.... Nepaneigsi, kad dalis arba didele dalis tures prorusiskas vertybes ... uz ka jie balsuos per rinkimus ... Ar apie Lietuvos ateiti masto zmones, kurie turi itakos Lietuvos raidai ir ateiciai... o verslininkams, ar jiems rupi ju Tvevynes ateitis? svarbiau?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių