D. Grybauskaitė ekonomikos forume Davose diskutuos ir apie moterų lyderystę

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė trečiadienį vyksta į Šveicarijos kalnų kurortą Davosą, kur dalyvaus pasaulio ekonomikos forume.

Čia Lietuvos vadovė diskutuos apie kibernetinį saugumą ir moterų lyderystę.

„Valstybių vadovai kartu su didžiausių pasaulinių kompanijų lyderiais diskutuos kaip stiprėjant globalizacijai užtikrinti patikimą kibernetinę erdvę, kuri prisidėtų prie valstybių ir visuomenių gerovės bei saugumo“, – pranešė prezidentės spaudos tarnyba.

Prezidentė sako, kad klausimai apie be moterų likusią Lietuvos Vyriausybę nebus malonūs.

„Gauname paklausimus, jau tai vertinama gana kritiškai ir aišku, kad tai man bus ne pats maloniausias klausimas, jeigu man reikės į jį atsakinėti“, – LRT radijui trečiadienį sakė prezidentė.

Ji priminė, kad anksčiau į aukštus postus valstybėje pavykdavo rasti kompetentingų moterų.

„Matome, kad moterų lyderystė 2018 metais kiek mažėjo. (...) Bendroji pasaulinė tendencija deja pas mus taip pat ryšiai pradeda atsispindėti ir matome, kad liko viena laisva vieta mūsų Vyriausybėje. Net jeigu ji ir būtų užimta moters, visiškai aišku, kad Lietuva tarp Europos Sąjungos šalių jau atrodo prasčiausiai, praktiškai neturinti moterų savo Vyriausybėje“, – kalbėjo D. Grybauskaitė.

Pasak prezidentės, susidariusi situacija yra valdančiosios daugumos ir premjero atsakomybė.

Sauliaus Skvernelio Vyriausybėje dirbusias švietimo, teisingumo ir kultūros ministres pakeitus vyrams, šiuo metu jie vadovauja 13 iš 14 ministerijų, o kandidatas į laisvą aplinkos ministro postą kol kas nėra aiškus.

„Šios diskusijos tikslas atkreipti globalios visuomenės dėmesį, kad moterų vaidmuo tiek politikoje, tiek versle stiprėja nepakankamai greitai“, – teigia Prezidentūra.

Anot pranešimo, pastebimos netgi priešingos tendencijos – imant 500 didžiausių ir sėkmingiausių pasaulio verslo kompanijų, moterų vadovių per praėjusius metus jose sumažėjo 25 procentais.

Prezidentė kartu su Jungtinių Tautų vyriausiąja komisare žmogaus teisių klausimams, buvusia Čilės prezidente, Kanados užsienio reikalų ministre bei verslo ir kultūros veikėjomis „diskutuos, kaip tokią padėtį pakeisti, kad moterų lyderystė tolygiai stiprėtų visose gyvenimo srityse“, rašoma pranešime.

Prezidentės darbotvarkėje taip pat numatytas susitikimas su Europos branduolinių tyrimų organizacijos CERN atstovais dėl dviejų mokslo inkubatorių steigimo Vilniuje ir Kaune.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Getoma

Getoma portretas
Turi vadovauti, tik tie kas turi šeimas, vaikus, kurie neša atsakomybė uz juos. Ir jokių Bevaikių, senmergių, senberniu, gėjų ar lezbiu.

lll

lll portretas
Dėl moterų dalyvavimo politikoje ir dar super lojalių partijos vadui reikia tartis su V,Lansbergiu Pradedant Andrikiene,kuri kiek atsimenu sugebėjo net sau ministeriją įsteigti,taip pat Juknevičienę,Degutienė ...Net Oželytė alpsta ir dievina. Galėtų dabartinės partijos lyderiai pasitarti su Lansbergiu dėl moterų dalyvavimo ir kiek tai kainuoja..Brazauskas iri nemažai nuveikė dėl moterų, tik Viena Grybauskaitė jo partijai tapo nelojali.

Anonimas

Anonimas portretas
Koks skirtumas kas vadovaus.Nusisnekejimas juodas.Turi protingai saliai vadovaut o ne nusivadovaut.Ir tam Dalase visi viska zino ir nebutina ten vaziuot.Trumpas May neleks.Putinas dar masto.Ten viskas seniai zinoma ir nieko naujo nepasakys.Ir tu kibernetiniu ataku niekas nepanaikins.Kas ejo tas prieis.Juokinga diskusija.
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių