D. Grybauskaitė pagerbta išskirtiniu Ukrainos žmonių apdovanojimu

  • Teksto dydis:

Lietuvos prezidentei Daliai Grybauskaitei penktadienį Kijeve įteiktas pilietinės visuomenės apdovanojimas už nuolatinę paramą Ukrainos žmonėms, skelbia Prezidentūra.

Atsiimdama apdovanojimą D. Grybauskaitė teigė suprantanti, kad Ukraina kovoja ir už Lietuvos bei visos Europos saugumą, todėl Lietuva padeda Ukrainai, gina jos interesus Vakaruose.

„Lietuva teikia ne tik valstybinę politinę, karinę, humanitarinę paramą – Lietuvos žmonių ir nevyriausybinių organizacijų iniciatyva yra surinkta ir nugabenta daugybė paramos medikamentais, medicinine įranga ir finansinėmis lėšomis“, – teigiama Prezidentūros pranešime.

Jau kelerius metus vyksta Jono Ohmano paramos akcija „Mėlyna ir geltona“, per ją surinkta pagalbos už daugiau nei pusę milijono eurų.

Apdovanojimo iniciatorė – nevyriausybinė organizacija „Pergalės sparnai“. Organizacija teikia medicininę pagalbą fronte kariaujantiems šalies kariams ir jų vaikams bei humanitarinę pagalbą Rytų Ukrainos regionų gyventojams, padeda integruotis į visuomenę neįgaliais tapusiems sužeistiems kariams.

Šis apdovanojimas įsteigtas dar 2017 metais. Jo tikslas – pagerbti drąsias, iniciatyvias ir aktyvias moteris. Jis paprastai teikiamas moterims, kurios gina Ukrainos laisvę ir nepriklausomybę, vykdo socialinę ar humanitarinę veiklą.

Šiuo apdovanojimu apdovanota apie 500 asmenų ir organizacijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

YRA GERAS RUSIŠKAS PASAKYMAS...

YRA GERAS RUSIŠKAS PASAKYMAS... portretas
Molodec sriedi avec...Šaunuolė... avelių tarpe...

tomis

tomis portretas
Saunuole prezidente,ir toliau remti brolius ukrainiecius,kurie naikina rusiska zaraza.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių