D. Grybauskaitė ragina Vyriausybę stiprinti pagalbą senoliams

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ragina Vyriausybę stiprinti pagalbą pagyvenusiems žmonėms ir jų artimiesiems, gerinti paslaugų prieinamumą.

Prezidentūra informavo, kad D. Grybauskaitė ketvirtadienį ketina susitikti su sveikatos apsaugos bei socialinės apsaugos ir darbo ministrais Aurelijumi Veryga, Linu Kukuraičiu, taip pat savivaldybių ir akademinės bendruomenės atstovais.

Šalies vadovė ketina aptarti pagalbos pagyvenusiems žmonėms prieinamumą, problemas, su kuriomis susiduria senyvi žmonės ir jų artimieji.

Anot D. Grybauskaitės, reikalingi „neatidėliotini sprendimai, kad senoliams būtų labiau prieinamos jiems reikalingos socialinės ir sveikatos paslaugos“, taip pat būtų užtikrintas kokybiškas jų organizavimas ir stabilus finansavimas.

„Šiuo metu senyvo amžiaus žmonės vis dar yra dviejų atskirai veikiančių sveikatos ir socialinės globos sistemų įkaitai, tuo tarpu dažniausiai abiejų paslaugų jiems reikia vienu metu, todėl susitikimo metus bus tariamasi, kaip žmonėms suteikti integralią pagalbą“, – teigia Prezidentūra.

Anot pranešimo, nustatyta, kad nuolatinė slauga reikalinga apie 40 tūkstančių Lietuvos gyventojų, integralios pagalbos namuose paslaugos teikiamos apie 2200 asmenų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nesusivokėliams

nesusivokėliams portretas
Atsiprašau, bet kai kurie šikn...komentatoriai net nesuvokia, kad ne Prezidentė buvo atsakinga už senolius. Senoliais turėjo rūpintis VYRIAUSYBĖ. Soc.reikalų ir darbo ministerija ir ministerijų vyriausiasis - Skvernelis.

...

... portretas
Jau dėl savęs pergyvena.

o kur pati buvo dvi kadensijas ???

o kur  pati  buvo  dvi  kadensijas  ??? portretas
smauge senolius ,vaikus ,mokytojus ir invalidus kiek galejo ,dabar nulipdama nuo pjedestalo ...paragino vyriausybe paasirupint jais [islikusius nuo jos ,,, glamoniu,,,,, senolius]
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių