D. Grybauskaitė Rumunijoje susitiks su dalies ES valstybių lyderiais

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį išvyksta į Bukareštą, kur 12 Europos Sąjungos valstybių lyderiai aptars regioninį bendradarbiavimą, bendrus infrastruktūros projektus.

Trijų jūrų iniciatyvos viršūnių susitikime lyderiai Rumunijos sostinėje patvirtins prioritetinį infrastruktūros projektų sąrašą, kurie padėtų sujungti Baltijos, Juodosios ir Adrijos jūrų regionus moderniomis energetinėmis, transporto, bei skaitmeninėmis jungtimis, skelbia Prezidentūra.

D. Grybauskaitė į susitikimą vyksta Lenkijos, Rumunijos ir Kroatijos prezidentų kvietimu.

Tai – jau trečiasis Trijų jūrų iniciatyvos viršūnių susitikimas, kuriame dalyvauja Lietuvos, Lenkijos, Rumunijos, Kroatijos, Latvijos, Estijos, Austrijos, Slovėnijos, Slovakijos, Vengrijos, Bulgarijos, Čekijos vadovai, Europos Komisijos pirmininkas, Vokietijos, Jungtinių Valstijų, Europos investicinio banko, Europos rekonstrukcijų ir plėtros banko atstovai.

Susitikime ypatingas dėmesys bus skiriamas elektros, dujų jungčių plėtrai, SGD terminalų vystymui, aktuali ir transporto infrastruktūros plėtra.

Trijų jūrų iniciatyva siekiama sutelkti šalių pastangas įgyvendinant strateginius projektus, skatinti ekonominę pažangą ir glaudesnę integraciją į Bendrąją ES rinką.

Bukarešte bus surengtas ir pirmasis Trijų jūrų iniciatyvos verslo forumas, kuriame dalyvaus per 600 verslininkų iš 12 regiono valstybių, JAV, ir kitų šalių.

Trijų jūrų iniciatyvos viršūnių susitikimo metu bus minimas ir Rumunijos Didžiojo suvienijimo šimtmetis, vyks Rumunijos šimtmečiui skirtas sostinių festivalis, kuriame prisistatys ir menininkai iš Lietuvos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o  portretas
kokio velnio prireike cigonu … ?

Anonimas

Anonimas portretas
KGB sliundra milijonus isplove,o apsirengti neturi viena KGB sineli TETURI.

helau

helau portretas
grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrry polkarpovna
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių