D. Grybauskaitė: Rusija paskatins dar didesnę imigraciją į Europą

  • Teksto dydis:

Įsitraukdama į karą Sirijoje ir vykdydama antskrydžius Rusija paskatins dar didesnę imigraciją į Europą, sako prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Rusijos intervencija į Siriją tikriausiai padidins emigracijos srautus ir tikriausiai stums anti-Assado kovotojus link Islamo valstybės. (...) Tai padidins spaudimą Europai“, - žurnalistams Šveicarijoje sakė D.Grybauskaitė. Prezidentė turėjo omenyje prieš Sirijos vadovą Basharą al Assadą (Bašarą Asadą) kovojančią opoziciją.

Jos pasisakymo garso įrašą išplatino prezidentės spaudos tarnyba.

Rusija praėjusią savaitę pradėjo antskrydžius Sirijoje. Jungtinės Valstijos ir Europos lyderiai kritikuoja šiuos veiksmus, sakydami, jog rusai iš tiesų bombarduoja prieš B.al Assado režimą kovojančią opoziciją. Pasak Vakarų pareigūnų, antskrydžių metu žūsta ir civiliai. Rusija tai neigia.

Europa šiuo metu susiduria su didžiausia imigracijos krize nuo Antrojo pasaulinio karo. Šiemet Europos Sąjungos išorinę sieną prie Viduržemio jūros kirto daugiau nei pusė milijono migrantų, tarp jų ir nuo karo bėgantys sirai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Laikas

Laikas portretas
Laikas tokiomis savo mintimis pasidalinti psichiatrijos kabinete. Kaip supratau ji remia teroristines organizacijas Sirijoje. Tad nereikia slaptytis už neaiškių žodžių kratinių ir tiesiai šviesiai pasakyti-taip aš remiu terorizmą.

dr. Jonas Ramanauskas

dr. Jonas Ramanauskas portretas
"D. Grybauskaitė: Rusija paskatins dar didesnę imigraciją į Europą' Kad tai butu pagrindine rusu aktyvumo pasekme, tai galima butu skaniai ir linksmai juoktis. Deja analitikai mato gerokai gilesnius dalykus. Prezidente apie juos nekalba, nes nesupranta ir nezino, kas ten darosi. Del sios priezasties galetu ir nepasisakineti. Ezopinis kalbejimas kompartskolos iprociu pasekme.

o ta pinda

o ta pinda portretas
jau 2-a kadencija veja lietuvius
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių