D. Grybauskaitė siūlo išsaugoti Migracijos departamentą

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė tvirtina, kad Lietuvai priimant pabėgėlius ir siekiant sklandžios jų integracijos būtinas vienas „koordinacinis institutas“.

Ji palaikė Seimo pirmininkės „darbietės“ Loretos Graužinienės idėją, jog tokia institucija galėtų likti Migracijos departamentas, kurį Vyriausybė yra nusprendusi nuo kitų metų naikinti ir perduoti jo funkcijas įvairioms institucijoms, tačiau siūlo jį pertvarkyti.

„Aš manau, kad jei ir liktų departamentas, reikėtų keisti šiek tiek jo funkcijas, galbūt net ir žmones ir pritaikyti visai kitą jo atsakomybę ir priežiūrą“, - žurnalistams ketvirtadienį sakė D.Grybauskaitė.

Anot jos, Vyriausybės siūlymas nuo kitų metų sausio išskaidyti Migracijos departamento atsakomybes policijai, pasieniečiams, ir Vidaus reikalų ministerijai, buvo geras „galbūt prieš pusmetį ar metus“.

„Dabar situacija radikaliai keičiasi: mes galime panaikinti Migracijos departamentą, bet turi atsirasti kažkokia horizontali institucija, kuri koordinuos tuos dalykus, integracijos procesus“, - sakė prezidentė.

„Galvoti, kad policija priima, Sveikatos ar Socialinės apsaugos ministerija kažkur apgyvendina - tikrai to nepakaks, tai - ne integracija“, - pridūrė ji.

Vyriausybė kovo pabaigoje priėmė protokolinį nutarimą dėl Migracijos departamento likvidavimo - tuomet apsispręsta, kad departamentas turėtų būti likviduojamas, jo funkcijas nuo sausio 1-osios perimtų Policijos departamentas, Valstybės sienos apsaugos tarnyba ir Vidaus reikalų ministerija.

L.Graužinienė trečiadienį pareiškė, kad Lietuvai neturėtų naikinti Migracijos departamento negalima naikinti, nes jis koordinuotų pabėgėlių priėmimą.

Europos Komisija trečiadienį pasiūlė Lietuvai priimti papildomai priimti 780 pabėgėlių, kurie šiuo metu yra Vengrijoje, Graikijoje ir Italijoje. Anksčiau Lietuva jau įsipareigojo priimti 325 pabėgėlius.

Europos Sąjungos šalims Briuselis siūlo pasidalyti 160 tūkst. prieglobsčio prašytojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių