D. Grybauskaitė: vienas svarbiausių Seimo darbų – vaiko teisių apsaugos įstatymas

  • Teksto dydis:

Vienu svarbiausiu Seimo darbų kadenciją baigianti prezidentė Dalia Grybauskaitė įvardija vaiko teisių apsaugos įstatymą, taip pat – kovą su korupcija stiprinančius įstatymų projektus.

„Sveikinu su pavasariu ir nauja Seimo sesija – paskutine mūsų bendro darbo sesija. Tikiuosi, ji bus darbinga, nepaisant, kad jos metu ne kartą eisime prie rinkiminių urnų, o rinkimų agitacija skambės dažniau nei Seimo gongas, skelbiantis apie priimtus įstatymus“, – sako D. Grybauskaitė besikreipdama į sekmadienį pavasario sesiją pradedančius parlamentarus.

Jos sveikinimą parlamentui sekmadienį išplatino Prezidentūra.

D. Grybauskaitės antroji kadencija baigiasi šių metų liepą. Gegužę vyks prezidento ir Europos Parlamento rinkimai.

„Vienas svarbiausių laukiančių darbų – vaikų teisių apsaugos pagrindų įstatymas. Mūsų šalies vaikų gerovė ir saugumas turi išlikti aukščiausiu prioritetu“, - sveikinime pabrėžia prezidentė.

Anot jos, socialiai saugūs turi jaustis ir viešojo sektoriaus darbuotojai, „kurių atlyginimų klausimai turi būti sprendžiami sistemiškai, o ne spaudžiant streikuotojams gatvėje“.

Kovai su korupcija, D. Grybauskaitės teigimu, reikia ne lozungų, o efektyvių priemonių.

„Todėl diskusijos dėl civilinio turto konfiskavimo, lobizmo, interesų deklaravimo tobulinimo turi nepamesti svarbiausio tikslo – skaidrios, teisingos, pažangios, patikimos valstybės kūrimo“, – teigia šalies vadovė.

Ji sako per abi kadencijas inicijavusi 134 įvairius įstatymų projektus, šios kadencijos Seimui pateikusi 43 įstatymų projektus.

„(...) Didžioji dauguma priimti, tikiuosi pritarimo sulauks ir likusieji: dėl Teismų sistemos tobulinimo, konkurencijos stiprinimo ir antstolių kontrolės. Tikiuosi jūsų pritarimo ir dėl naujai teikiamų projektų, siūlančių atverti valstybės duomenis, skelbti daugiau atrankų priimant dirbti į viešąjį sektorių, skaidrinti viešųjų pirkimų komisijų darbą“, – sako prezidentė.

Kadenciją baigianti šalies vadovė dėkojo parlamentarams už bendrą darbą: „Iššūkių turėjome ir turėsime visada – svarbiausia, kad jų akivaizdoje išliktume ištikimi sąžinei, demokratijai ir teisės viršenybei“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulėlydis artėja

Saulėlydis artėja portretas
Tai tik magnolijos konvulsijos

Politologas

Politologas portretas
Tenka tik apgailestauti , kad politikai nebando , o gal ir gėdijasi kalbėti apie tai , kad lietuviai nusipelnė gyventi geriau ... Laisvoje ir nepriklausomoje Lietuvoje politikai neturėtų bijoti garsiai pasisakyti , kad lietuviai nusipelnė gyventi geriau .

tai-[am] ,,,pacios LR visuomenes,,,,

tai-[am] ,,,pacios LR  visuomenes,,,, portretas
o kas ta LR visuomene tokia ,,,,degradavusia,,, padare ,kas propogavo pederastine ,lezbietiska meile , kas mokyklose ,darzeliuose moko vaikus iskrypeliskos vakaru hulturos , kas tauta privede prie tokio ,,,,socialinio lygio,,,, ????ar ne tie patys kurie dabar grybauskaites raginami kurpia ,,,vaiku apsaugos istatymus,,, nuo ju paciu sukurptu iskrypelisku jau dabar veikianciu ,,,, istatymu,,,,
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių