Darbą baigia sveikatos ministro patarėjas D. Bakša

Penktadienis yra paskutinė sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos patarėjo Dano Bakšos darbo diena, BNS nurodė ministerija.

Apie tai, kad D. Bakša trauksis iš pareigų, ministerija paskelbė dar lapkričio pabaigoje – kai dienraštis „Lietuvos rytas“ paskelbė, kad jis galėjo spausti dabar jau buvusią viceministrę Aušrą Motiejūnienę Bilotienę, jog konkurse į Valstybinės ligonių kasos (VLK) direktoriaus postą turi laimėti ministerijoje projektų ir procesų valdymo patarėju dirbantis Igoris Baikovskis.

Po minėtos dienraščio publikacijos pasitraukė ir A. Motiejūnienė Bilotienė – ji pareigas paliko gruodžio 1-ąją.

Kaip BNS yra sakiusi ministro atstovė Lina Bušinskaitė-Šriubėnė, D. Bakšos išėjimas atidėtas dėl darbų perdavimo.

Ministerijos aiškinimu, viceministrės ir patarėjo pasitraukimas su minėta publikacija nesusijęs. Politinė komanda, patarėjos L. Bušinskaitės-Šriubėnės teigimu, atnaujinama „naujiems darbams ir iššūkiams“.

Rugsėjį vykusiame konkurse VLK vadove išrinkta iki tol įstaigos Tarptautinių reikalų skyriaus vedėja dirbusi Jūratė Sabalienė. Viceministrė buvo konkurso komisijos pirmininkė.

Abejones dėl VLK konkurso iškėlė parlamentaras Antanas Matulas. Konservatorius dėl to kreipėsi ir į Specialiųjų tyrimų tarnybą, bet ši tyrimo nepradėjo.

I. Baikovskis toliau dirba Sveikatos apsaugos ministerijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žaltys

Žaltys portretas
O paklauskite ir gydytojų, ir ligonių ir šiaip susiduriančių su sveikatos sistema - ar pagerėjo tvarka ligoninėse? Ar sumažėjo eilės pas gydytojus? Ar... ir t.t. Kad savais apsistatė, tai nereiška, kad bus ramu. Tikrai gyvatynas kažkoks.

Grikis

Grikis portretas
Kas ten vyksta... Kaip koks gyvatynas.

Anonimas

Anonimas portretas
TSRS Komuniagu sukiai- Komanda naujiems darbams ir issukiams
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių