Darbą pradeda naujasis vidaus reikalų viceministras A. Gražulis

  • Teksto dydis:

Pirmadienį darbą pradeda naujasis vidaus reikalų viceministras Arūnas Gražulis.

39-erių A. Gražulis bus atsakingas už regionų plėtrą, Europos Sąjungos (ES) finansinės paramos lėšų administravimą, asmens dokumentų išrašymą ir migraciją, pranešė Vidaus reikalų ministerija.

A. Gražulis pakeis viceministro pareigas ėjusį Giedrių Surplį, tapusį žemės ūkio ministru.

„Džiaugiamės, kad pavyko rasti profesionalą, puikiai išmanantį tarptautinius santykius ir ES politiką. A. Gražulį rekomendavo daug kompetentingų žmonių, todėl, tikiuosi, kartu sėkmingai tęsime pradėtus darbus“, – sakė vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas.

Pats A. Gražulis sakė, kad šios pareigos yra „tiesioginis pradėtų darbų tęsinys“ bei atsakomybė siekiant išlaikyti tempą formuojant efektyvią regioninės politikos sistemą, rengiantis naujajam ES finansiniam laikotarpiui.

Naujasis viceministras Vilniaus universitete yra baigęs politikos mokslų bakalauro ir Europos studijų magistro programas. Vėliau jis ir pats dėstė su ES sąranga ir veikimu susijusias disciplinas.

Derybų dėl narystės ES metu jis dirbo Lietuvos integraciją koordinavusiame Europos komitete prie Vyriausybės. Įstojus į ES, A.Gražulis tęsė karjerą Vyriausybės kanceliarijoje.

Beveik devynerius metus jis dirbo Lietuvos savivaldybių tarptautinės ir europinės politikos formavimo srityje. Pastaruosius trejus metus A. Gražulis Briuselyje dirbo europarlamentaro Bronio Ropės padėjėju.

Naujasis vidaus reikalų viceministras moka anglų, rusų ir prancūzų kalbas, taip pat gali bendrauti vokiškai, ispaniškai, latviškai ir lenkiškai. Laisvalaikiu jis domisi istorija, aviacija, filosofija, kultūrine antropologija ir sociologija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių