Darbo partija nepritaria naujiems mokesčiams

  • Teksto dydis:

Darbo partija nepritaria mokslininkų parengtoje studijoje dėl Lietuvos socialinės ir darbo sistemos tobulinimo išsakytiems siūlymams didinti mokesčius ir įvesti naujus.

Anot partijos pirmininkės Loretos Graužinienės, dar iki studijos užsakymo partijos valdyba buvo supažindinta su šiuo klausimu ir jam buvo nepritarta, teigiama Darbo partijos pranešime.

„Darbo partijos rinkimų programoje buvome pasisakę ne tik prieš naujų mokesčių įvedimą, bet ir už esamų mokesčių mažinimą (...) Tol, kol Darbo partija yra valdžioje, pasiūlymai įvesti naujus mokesčius, ar kelti esamus, niekada nebus įgyvendinti“, — pranešime tvirtino L.Graužinienė.

Premjeras Algirdas Butkevičius praėjusią savaitę taip pat pareiškė, kad Vyriausybė neplanuoja pertvarkyti mokesčių ir socialinės paramos sistemos. Anot premjero, Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitete pateikta informacija nebuvo derinta su Finansų ministerija.

Komitetui buvo pristatytas mokslininkų parengtas Lietuvos socialinio modelio sukūrimo projektas, kainavęs 5 mln. litų. Jis apima užimtumą, darbo santykių reglamentavimą ir socialinio draudimą.

Mokslininkų grupė kalba apie naujus mokesčius ir esamų kėlimą. Jie skaičiuoja, kad pinigų reformuoti „Sodrai“ būtų galima surinkti, apmokestinus visą nekilnojamąjį turtą, automobilius, įvedus progresinius mokesčius ir apmokestinus dienpinigius. Taip pat siūloma padidinti pelno mokestį iki 20 proc., 15 proc. apmokestinti visą kapitalo prieaugį, atimti lengvatas iš ūkininkų. Be kita ko, siūloma griežčiau kontroliuoti medienos pardavimus.


Šiame straipsnyje: Darbo partijamokesčiaipartijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

lai susimažina

lai susimažina portretas
seimūnai sau algas,taip pat už valstybės finansų iššvaistymą lai teismo keliu konfiskuoją turtą iš asmens ir jo šeimos narių,o ne atlaidžiauja kaip tai lyg šiol elgėsi,pvz kai būvo iššvaistyti pinigai skirti Ignalinos jėgainės uždarymui ir tai tik maža dalelė iš to kas buvo skirta iš ES fondo be šio objekto.Tuo labiau lai atidžiau kontroliuoja skirtų pinigų panaudojimą tiek valdovų rūmams,tiek kitokiems projektams,taip pat reik kontroliuoti seimūnų keliones.Tad nereik kraut ir taip jau didelę mokesčių naštą ant gyventojų.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių