Dėl galimų pažeidimų per rinkimus – jau 17 ikiteisminių tyrimų

  • Teksto dydis:

Dėl galimų įstatymų pažeidimų per savivaldos rinkimus jau pradėta 17 ikiteisminių tyrimų, pranešė Policijos departamentas.

Iš jų dešimt pradėti pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį dėl rinkėjų papirkinėjimo ar kitokio trukdymo pasinaudoti rinkimų teise, dar septyni - pagal kitus kodekso straipsnius.

Daugiausiai ikiteisminių tyrimų pradėta Vilniaus ir Šiaulių apskrityse - po keturis, Alytaus apskrityje - trys.

Pranešimų apie galimus pažeidimus iki ketvirtadienio popietės policija gavo 123, nurodoma pranešime.

Lietuvoje šiuo metu vyksta išankstinis balsavimas savivaldybių tarybų ir merų, taip pat vieno parlamentaro sostinės Žirmūnų apygardoje rinkimų.

Ketvirtadienis - paskutinė diena rinkėjams, norintiems iš anksto pareikšti savo valią,balsuoti galima savivaldybėse iki 20 valandos. Taip pat ketvirtadienį tęsiasi balsavimas specialiuose paštuose - čia balsuoja ligoninėse, globos namuose, laisvės atėmimo vietose esantys rinkėjai, taip pat atliekantys karo tarnybą, esantys karinėse misijose užsienyje. Balsavimas specialiuosiuose paštuose vyks ir penktadienį.

Penktadienį prasidės balsavimas namuose. Balsuoti namuose teisę turi neįgalieji, taip pat dėl ligos laikinai nedarbingi, arba sulaukę 70 metų ir dėl sveikatos būklės patys jau negalintys rinkimų dieną atvykti į rinkimų apylinkę.

Savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose balsuoti gali 2,54 mln. rinkėjų, sostinės Žirmūnų apygardoje, kur renkamas parlamentaras vietoj į Europos Komisiją dirbti išvykusio socialdemokrato Vytenio Povilo Andriukaičio, - 42 tūkst. rinkėjų.

Savivaldybių tarybų rinkimuose varžysis per 15 tūkst. kandidatų, dėl merų postų - daugiau kaip 400 kandidatų.

Per rinkimus sekmadienį bus išrinkti 1524 tarybos nariai, įskaitant 60 būsimų merų. Tose savivaldybėse, kur meras nebus išrinktas per pirmąjį turą, t. y. nesurinks daugiau kaip pusės rinkėjų balsų, po dviejų savaičių kovo 15-ąją vyks antrasis merų rinkimų turas.

Dėl Seimo nario mandato Žirmūnuose varžosi 12 kandidatų. Prireikus, antrasis turas čia irgi bus rengiamas kovo 15 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

balsuosim

balsuosim portretas
tik uz naujus,nepartinius kandidayus

SIGNATARŲ KREIPIMASIS VARDAN LIETUVOS

SIGNATARŲ KREIPIMASIS VARDAN LIETUVOS portretas
“Tautos ir valstybės išlikimui pražūtingo pavojaus akivaizdoje būtinas visuotinis Lietuvos susitelkimas bei susivienijimas.” Signatarai pasirašo kreipimąsi, o mes vieningai pasirašom peticiją va čia peticijos.com/kreipimasis_vardan_lietuvos
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių