Dėl partinės drausmės pažeidimų dviem konservatoriams skirti įspėjimai

  • Teksto dydis:

Opozicinės Tėvynės Sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų priežiūros komitetas skyrė įspėjimus valdančiųjų biudžetą palaikiusiems parlamentarams Vidai Marijai Čigriejienei ir Arimantui Dumčiui.

Partijos kolegų elgesį priežiūros komitetas svarstė frakcijos seniūno Andriaus Kubiliaus prašymu. Priežiūros komitetas konstatavo, kad frakcija buvo patvirtinusi poziciją nebalsuoti už valstybės ir savivaldybių, „Sodros“ bei Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžetų rodiklius.

Tuo tarpu V.M.Čigriejienė bei A.Dumčius nesilaikė šio sprendimo ir vieninteliai ne tik iš TS–LKD, bet ir iš opozicinių frakcijų balsavo „už“. Priežiūros komiteto sprendime pabrėžiama, kad šių dviejų konservatorių balsavimas „sukėlė neigiamą rezonansą TS-LKD atžvilgiu nacionalinėje žiniasklaidoje“. Pasak komiteto, savo veiksmais V.M.Čigriejienė ir A.Dumčius „akivaizdžiai pakenkė TS–LKD reputacijai ir šiurkščiai ją diskreditavo“.

Komitetas taip pat nagrinėja versijas, kad V.M.Čigriejienė ir A.Dumčius gali nepaisyti partijos sprendimo jų tradicines vienmandates perduoti kitiems konservatoriams, ir šiose apygardose, Panemunės–Šančių ir Kalniečių, išsikelti savarankiškai ar su kitomis politinėmis jėgomis.

Priežiūros komitetas konstatuoja, kad tokios galimybės V.M.Čigriejienė ir A.Dumčius iki šiol nėra viešai paneigę nei žiniasklaidai, nei partijos struktūroms, o toks jų žingsnis „neabejotinai būtų laikomas veikimu prieš TS–LKD, jos tikslus ir grubiu TS-LKD įstatų pažeidimu“.

Priežiūros komitetas perspėja partiečius, kad nepaklusus partijos sprendimui dėl vienmandačių kandidatų jiems gresia pašalinimas iš partijos, o kol kas skiria įspėjimą.

„Labai gaila, kad neišmetė iš partijos. Man gaila, galėjo išmest, būtų ramu, nereikėtų baimintis. O kodėl apie Rasą Juknevičienę nieko nesakė? Aš gi pridėjau, ką ji apie mane rašė. Ji gali siuntinėti visiems frakcijos nariams informaciją, kad už mane nebalsuotų, balsuotų už tą tipą. Tai irgi neetiška. Nereikia naudot komjaunuoliškų metodų“, – klausiama, kaip reaguoja į įspėjimą, BNS sakė V.M.Čigriejienė.

Ji tvirtino dar neapsisprendusi, ar kels savo kandidatūrą vienmandatėje apygardoje, o iš partijos pati sakė nesitrauksianti: „Niekur aš nesitrauksiu, aš lauksiu, kol išmes, tegu išmeta“.

TS–LKD šių metų Seimo rinkimuose Kalniečių vienmandatėje apygardoje vietoje sėkmingai čia pasirodžiusio A.Dumčiaus kelia buvusio Kauno mero Andriaus Kupčinsko kandidatūrą, o V.M.Čigriejienę Panemunėje, kur ji į Seimą išrinkta ne kartą, pakeitė Tadas Langaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Stebėtojas

Stebėtojas portretas
Klausimas Tadui. Kaip matyti iš aprašymų apie tamstą, esate labai užimtas žmogus. Tai ar rasite dar laiko ir darbui seime? Logiškai mastant - nelabai. Tai ko iš viso į ten einate?

gėda

gėda portretas
Matyt nori ganytis seimę iki smerties. Gal jau galėtu pailsėti? Jaunimas naujų minčių ir energijos turi.

dr. Jonas Ramanauskas

dr. Jonas Ramanauskas portretas
Pagal LR Konstitucija: 60str.:"Pareigas eidami Seimo nariai vadovaujasi Lietuvos Respublikos Konstitucija, valstybės interesais, savo sąžine ir negali būti varžomi jokių mandatų." 62str.: "Seimo narys už balsavimus ar kalbas Seime negali būti persekiojamas." Isvada: Konservatoriu partijos GRASINIMAI "Priežiūros komitetas perspėja partiečius, kad nepaklusus partijos sprendimui dėl vienmandačių kandidatų jiems gresia pašalinimas iš partijos, o kol kas skiria įspėjimą." uz balsavimus Seime yra ANTIKONSTIRUCIIAI, nes neleidzia balsuoti pagal sazine, o priima ipareigojanti nutarima kaip balstuoti! Tai is to sprendziant, jei partija priestarauja Konsitucijai, tai tokia partija turi buti uzdrausta! Kito kelio nera! Atsimenu, kai mete is partijos Alfreda Smaili ir Vytauta Nezgada, uz tai, kad jie balsavo uz Sajudzio islikima! Tokiu bestiju paieskoti reikia! Bjauriau uz komunistpalaikius.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių