Dėl socialdemokratų pirmininko posto rungsis G. Paluckas ir A. Sysas

Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas Gintautas Paluckas bei Seimo narys Algirdas Sysas kovos artėjančiuose partijos rinkimuose dėl pirmininko posto.

Pasak G. Palucko, Mindaugas Sinkevičius iš kovos pasitraukė bendru sutarimu, nes ir jo, ir naujai išrinkto Jonavos rajono mero partijos vizijos sutampa.

„Šiandien liko du kandidatai - aš ir Algirdas Sysas, partija rinksis iš dviejų. Mindaugas Sinkevičius iš kovos pasitraukė (...) Aš ir M. Sinkevičius puikiai abu suprantame, kad bendradarbiavimas LSDP duos geresnių rezultatų nei kažkokia kieta akistata ar konfrontacija. Draskytis ne visada reikia, reikia žiūrėti, ar mūsų vizijos sutampa. Aš galiu pasakyti, kad jos tikrai sutampa“, - penktadienį „Žinių radijui“ teigė G. Paluckas.

Tiesioginiai LSDP pirmininko rinkimai vyks balandžio 24-27 dienomis, juose balsavimo teisę turi visi LSDP nariai.

Rinkimai, įskaitant pakartotinius rinkimus, laikomi įvykusiais, jeigu juose dalyvavo daugiau kaip vienas trečdalis LSDP narių, esančių rinkėjų sąraše.

Teisingumo ministerijos duomenimis, LSDP priklauso 17,6 tūkst. narių. LSDP pirmininkas tiesiogiai bus renkamas jau antrą kartą. Iki 2017 m. LSDP pirmininkai buvo renkami suvažiavimuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bolsavikas

Bolsavikas portretas
Komuniagos pjausis.

ALGIS

ALGIS portretas
Man atrodo , kad Sysui paskutinė kadensija .

Negi neturite žmonių?

Negi neturite žmonių? portretas
Didžiulė partija, o sukrapštėte kandidatais du visiškus nulius
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių