Rusijos atsakas į NATO manevrus – didelės karinės pratybos Karaliaučiaus srityje

Rusija pradėjo didelio masto karines pratybas Karaliaučiaus srityje, antradienį pranešė Gynybos ministerija.

Manevrai rengiami tuo pat metu, kai prasidėjo vienos didžiausių Baltijos šalyse NATO Sausumos pajėgų karinės pratybos „Kardo kirtis“.

Pratybose Karaliaučiaus srityje dalyvauja Rusijos sausumos, oro ir jūrų pajėgos, nurodė ministerija.

„Mokymai vyksta vienu metu su Europoje prasidėjusiomis tarptautinėmis pratybomis „Kardo kirtis 2014“ (Saber Strike 2014) ir „Baltops2014“. Mokymuose Karaliaučiaus srityje dalyvaujančių Rusijos gynybos ministerijos pajėgų ir išteklių kiekis panašus į karių, ginkluotės ir karinės technikos kiekį, naudojamą per mokymus pasienyje, šiuo metu vykdomus NATO šalių“, – nurodoma Rusijos gynybos ministerijos pranešime, kurį citavo naujienų agentūra „Interfax“.

Pasak pranešimo, per karinių jūrų pajėgų manevrus bus vykdomos Rusijos valstybinės sienos apsaugos ir jūrų kelių apsaugos pratybos, taip pat imituojama sąlyginio priešo povandeninių ir antvandeninių laivų paieška bei sunaikinimas.

Baltijos jūros laivyno priešlėktuvinės gynybos ir Oro erdvės bei kosmoso gynybos daliniai mokysis užtikrinti oro erdvės apsaugą teritorijose, kuriose vyksta jūrų pajėgų pratybos, taip pat karinėse bazėse.

Gynybos ministerija informavo, kad per šiuos mokymus Rusijos karinių oro pajėgų transporto lėktuvais Pskovo oro desantininkų dalinys bus nuskraidintas į karinius poligonus Kaliningrado srityje, kur bus išmestas parašiutininkų desantas.

Oro desantininkų daliniai veiks kartu su Baltijos jūros laivyno jūrų pėstininkais, mokydamiesi ginti pakrantę nuo sąlyginio priešo pajėgų išsilaipinimo, taip pat blokuoti ir sunaikinti sąlyginio priešo neteisėtas ginkluotas grupuotes.

Oro desantininkų ir jūrų pėstininkų daliniams ugnies palaikymą iš oro teiks naikintuvai Su-34 ir sraigtasparniai Mi-24, atskridę į Karaliaučiaus sritį iš Rusijos vidurio regionų.

„Tolimosios aviacijos bombonešiai Tu-22М3 atliks virtinę mokomųjų skrydžių virs Baltijos jūros akvatorijos, vykdydami oro patruliavimo užduotis“, – sakoma Gynybos ministerijos pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
kokie jus kvaili kas raso

Petras Jurkstas

Petras Jurkstas portretas
Įsitaisė Europos viduryje,Karaliaučiuje,ir springdami loja,jog NATO artinasi prie imperijos sienų.

mizantropas

mizantropas portretas
vadinasi, ruskiai išsigando, dabar demonstruoja savo galybę tie tarakonai. tegu demonstruoja, mes pasižiūrėsime ir paklausysime. Gal net ant kelių atsiklaupsime ir atsiprašysime nežinia už ką, ko taip trokšta putkino-liliputkino gerbėjai ir ypač lenkų-ruskių sąjunga?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių