Druskininkams – kadenciją baigiančio kultūros ministro dovana

  • Teksto dydis:

Kadenciją baigiantis kultūros ministras Šarūnas Birutis Vyriausybei siūlo pripažinti Druskininkų kultūros centro projektą svarbiu valstybei.

Projektu, kurį Š.Birutis ketina pristatyti trečiadienį Vyriausybės pasitarime, nurodoma, kad valstybė prie 15 mln. eurų vertės pastato, kuris planuojamas buvusios „Nemuno“ sanatorijos koncertų salės vietoje, turėtų prisidėti apie 8,5 mln. eurų. Iš jų - apie 2 mln. eurų sudarytų Europos Sąjungos lėšos.

„Situacija sena, jau 20 metų: vienintelis rajonas, kuris neturi jokio kultūros centro, yra Druskininkai. Kaip tai įvyko - sunku pasakyti. Jie turi lauko estradą, ir viskas“, - BNS sakė Š.Birutis. - Mes, aišku, irgi juos stipriai užspaudėme, kad būtų didžiulis prisidėjimas savivaldybės. Tai 50 proc. prisidėtų savivaldybė, 50 proc. lėšų būtų ieškoma iš programų“.

Situacija sena, jau 20 metų: vienintelis rajonas, kuris neturi jokio kultūros centro, yra Druskininkai. Kaip tai įvyko - sunku pasakyti. Jie turi lauko estradą, ir viskas.

Jis sako su Druskininkų meru Ričardu Malinausku kalbėjęs apie projektą ir anksčiau, ir pastaruoju metu.

„Jei klausimas yra paruoštas, kodėl jį reikėtų dirbtinai stabdyti? (...) Su visais suderinta, nieko ten ypatingo nėra“, - aiškino Š.Birutis, paklaustas, kodėl nenorima sprendimo dėl įsipareigojimų palikti kitai Vyriausybei.

Vyriausybės vicekancleris Rimantas Vaitkus BNS sakė, kad pripažinimas valstybei svarbiu objektu suteiktų kultūros centrui prioritetą skirstant Vyriausybės lėšas, bet „nebūtų šimtaprocentinis įsipareigojimas“.

„Tai jau yra sprendimai naujosios politinės Vyriausybės. Net jei dokumentas būtų apsvarstytas trečiadienį, skubos tvarka prašant ministrui įtraukti, jis turėtų būti pervizuotas naujosios Vyriausybės atstovų“, - BNS paaiškino R.Vaitkus.

Kaip skelbta anksčiau, Druskininkai buvusios „Nemuno“ sanatorijos koncertų salės vietoje iki 2019 metų planuoja pastatyti 6 tūkst. kv. m ploto kompleksą, kuriame galėtų vykti koncertai, spektakliai, didelės apimties konferencijos ir būtų rodomi filmai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

hm

hm portretas
ranka ranką plauna?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių