A. Dulkio atsakas į prezidento kritiką: sprendimą dėl atsakomybės priims premjerė

Prezidento Gitano Nausėdos priekaištų dėl lėto vakcinavimo nuo COVID-19 sulaukęs sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys sako, kad sprendimą dėl jo asmeninės atsakomybės priims premjerė, o kritiką dėl vangaus skiepijimo jis tvirtino girdėjęs dar iki tapdamas ministru.

„Tą kritiką jau girdėjau dar nepaskirtas į savo pareigas, o šiandien dar ne su viskuo esu susipažinęs, tai labai atsiprašau, gal ne viską žinau“, – žurnalistams trečiadienį sakė ministras.

„Aš jau prisiėmiau atsakomybę ateidamas į šitas pareigas (...) Premjerė mane pakvietė, premjerė mane ir iškvies“, – pridūrė jis.

Šalies vadovas G. Nausėda trečiadienį tradicinėje metinėje spaudos konferencijoje pareiškė pasigendantis Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) pastangų skatinant vakcinavimą.

Prezidentas pabrėžė, jog vakcinų šiuo metu Lietuva yra gavusi pakankamai, kad paskiepytų 70 proc. suaugusiųjų šalies gyventojų.

Šalies vadovas taip pat teigė, kad kels klausimą, kokį planą SAM turi paskiepyti daugiau gyventojų iki rudens, nes priešingu atveju teks grįžti prie karantino suvaržymų.

G. Nausėda, be kita ko, sakė, kad šiuo metu naudojamos vakcinavimo skatinimo priemonės yra „iš esmės jau atšipusios, sukami reklaminiai filmukai, kurių niekas nebežiūri“, tuo tarpu reikia identifikuoti mažiausiai besiskiepijančias visuomenės grupes ir dirbti su jomis.

Sveikatos apsaugos teigė pasigendantis vieningumo sprendžiant koronaviruso krizę.

Kaip suprantu, pagrindinė žinutė yra, kad visko yra pasigęsta, tai noriu pasakyti, kad į darbą atėjusi naujoji Vyriausybė irgi daug ko pasigedo. Mes visi pasigedome vakcinų, strategijų, testų, testų algoritmų. Šiai akimirkai darau išvadą, kad mes visi pasigendame ir vieningumo, kas yra labai svarbu valdant krizę.

„Kritika yra labai gerai. Konstruktyvi kritika yra dar geriau. Kaip suprantu, pagrindinė žinutė yra, kad visko yra pasigęsta, tai noriu pasakyti, kad į darbą atėjusi naujoji Vyriausybė irgi daug ko pasigedo. Mes visi pasigedome vakcinų, strategijų, testų, testų algoritmų. Šiai akimirkai darau išvadą, kad mes visi pasigendame ir vieningumo, kas yra labai svarbu valdant krizę“, – kalbėjo A. Dulkys.

Jis taip pat sakė, kad šiuo metu efektyviausia priemonė vakcinuojant žmones yra važiavimas į jų susibūrimo vietas, taip pat kalbėta su merais ir šeimos gydytojais dėl skatinimo skiepytis.

„Šiuo metu esame etape, kai žmogui svarbus patarimas, paaiškinimas, detalus pasikalbėjimas ir šeimos gydytojų autoritetas šiame etape yra labai svarbus“, – teigė ministras.

A. Dulkys pridūrė, kad šiuo metu galiojančios vakcinavimo priemonės yra pakankamos, apie privalomą vakcinavimą kol kas negalvojama.

„Aš manau, kad visos priemonės turi būti proporcingos ir adekvačios situacijai. Šiuo metu mes dar matome, kad yra galimybių skatinti vakcinavimą per privalomą sveikatos tikrinimą, testavimo algoritmus. Ar gali būti diskusijų apie kitas priemones? Taip, jų gali būti, bet aš manau, kad viską turime daryti nuosekliai ir turime būti išnaudoję visas priemones, kurios yra ant darbo stalo“, – sakė sveikatos apsaugos ministras.

Lietuvoje mažiausiai vieną skiepą nuo koronaviruso yra gavę 46 proc. žmonių, tačiau pastaruoju metu skiepijimo mastai šalyje sumažėjo.

Iš viso Lietuva yra sulaukusi 3 mln. 203 tūkst. 455 skiepų dozių, iš jų sunaudotos 2 mln. 373 tūkst. 693 dozės.

Nepanaudota šiuo metu per 829,7 tūkst. vakcinos dozių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius

Saulius portretas
Iprasta medicinine kauke yra per silpna kad galetu apsaugoti nuo virusu.

čempionas ,

čempionas , portretas
kada bus tvarka mūsų aruodose juk jau žuduo nukelivo artėja žiema ,kodėl negalvojam apie žiemos fokusus kurie toj mus užgrius netikėtai sakys druskos turime sniegui tirpinti druskos pakaks bet juk tas raštas yra tik fokuso maža dalis, čia tik pasakos, o juk prieš akis 7mėn žiemos oi nusibos ir ne tie skaičia mirčiu bus pensininkui surežisoti daug iškeliaus iš mūsų, jau dabar aš eidamas ryte į bažničia mišioms ryto, jau nematau dydesnę puse išmirusiu, ir motereliu ir vyru, tik likome keli ir tie sulošes , va mums mūsų derlius praejusios vasaros, o žiema smogs be gailesčio, kaimai sodybos tuštės, ir tie skiepai taip čia yra filkino gramotelę parašė, pinigu plovimas ištaškyti ištaškė ir toliau šaukia skiepikite, o kada baigsime, laikas baikti, žiema jau čia pat, ar seimas ir visa komanda ponu supranta kas yra, ir bus, kainos kainos šoliai nostabus o algos pensijos liko tik popieriaus lape žadėti,

Manau

Manau portretas
Kad Šimonytės ,,gražioji,, komanda vis negali priprasti prie pralaimėjimo.O Dulkiui geriau prikasti liežuvį ir nežeminti Prezidento.Ne tu rinkai jį, o tauta.Mes Dulkio nerinkom todėl ir mauk savu keliu iš kur atėjęs ir geriau pagalvok kaip reikės atsakyti už prievartavimą,gasdinimą,o juk viešai tai pasakyta.O gal vėl kas nors prisiims kaltę?
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių