Duomenys iš visų apylinkių: G. Nausėda laimėjo prezidento rinkimus

Nepriklausomas ekonomistas Gitanas Nausėda sekmadienį laimėjo prezidento rinkimus, antrajame ture įveikęs konservatorių remiamą Seimo narę Ingridą Šimonytę.

Suskaičiavus duomenis visose 1972 rinkimų apylinkėse, G. Nausėda gavo 876 tūkst. 749 arba beveik 66 proc. balsų, o buvusi finansų ministrė I. Šimonytė – 437 tūkst. 399 arba beveik 33 proc. balsų.

Palyginti su pirmuoju prezidento rinkimų turu, G. Nausėda rėmėjų skaičių daugiau nei padvigubino, tuo metu I. Šimonytė dalį jų prarado. Per pirmąjį turą už ją balsavo 446 tūkst. 719 rinkėjų.

I. Šimonytė nė vienoje savivaldybėje nesurinko daugiausia balsų, visur pirmavo jos varžovas.

„Tikiuosi, kad po kažkurio laiko jaustųsi laimėję visi Lietuvos žmonės, kuriems aš dėkingas už paramą“, – žurnalistams sekmadienio vakarą sakė G. Nausėda.

Jis žadėjo siekti dirbti su parlamentu ir Vyriausybe, siekiant mažinti socialinę atskirtį šalyje.

„Aš tikiuosi, kad mums pavyks kartu su kitomis valdžios institucijomis rasti tuos bendrus sąlyčio taškus su vienu tikslu – kad Lietuvoje būtų geriau gyventi, kad Lietuvoje tvirčiau jaustųsi kiekvienas žmogus, kad Lietuvoje būtų daugiau savitarpio pagarbos, mažiau patyčių, kad puikiai sugyventų senas ir jaunas, daugiau pajamų turintis ir mažiau pajamų turintis, gyvenantis Lietuvos pakraštyje ir gyvenantis centre arba sostinėje“, – kalbėjo G. Nausėda.

Išrinktasis prezidentas taip pat užsiminė, kad švelnins retoriką Rusijos atžvilgiu, bet pabrėžė, kad Lietuvos santykiai su Maskva iš esmės nesikeis, kol Rusija nekeis elgesio Ukrainoje.

Aš tikiuosi, kad mums pavyks kartu su kitomis valdžios institucijomis rasti tuos bendrus sąlyčio taškus su vienu tikslu – kad Lietuvoje būtų geriau gyventi.

G. Nausėda sakė, kad tapęs prezidentu norėtų toliau gyventi savo name Pavilnyje, tačiau dėl to tarsis su Vadovybės apsaugos departamentu.

Konservatorių iškelta I. Šimonytė pripažino pralaimėjimą ir palinkėjo konkurentui „sėkmės sutelkiant visus žmones“.

Ji žadėjo, kad toliau aktyviai veiks Lietuvos politikoje.

„450 tūkst. balsų už tavo nugaros nėra tai, kam gali lengvai pasakyti: „ačiū labai už gėles ir toliau aš einu auginti savo narcizų“, – LRT sakė I. Šimonytė.

Kadenciją baigianti prezidentė Dalia Grybauskaitė telefonu pasveikino G. Nausėdą ir palinkėjo „sėkmės pateisinant į jį sudėtus Lietuvos žmonių lūkesčius“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Visai nesididžiuoju

Visai nesididžiuoju portretas
savo tauta. Trumparegis mastymas ir visiškas atminties kas ką darė,kai sėdėjo valdžioje (ar kitoje atsakingoje vietoje) nebuvimas. Galima pasiguosti bent tuo, kad buvo išrinkta kruopščiai suorganizavus partijų narius. O gal bankininkas dirbs ne bankams ir partijoms? Kas kad jis sako esąs nepartinis?Štai ką tik R.Miliūtės interviu pabrėžė, kad šalies valdymą mato būtent per partines struktūras.

Ble t

Ble t portretas
varė opiuma 9 mėnesius iš eilės per visus žiniasklaidos galus tai ko dar norėt? Kitiems kandidatams iš tvarto nieks pinigu simtais tukstonciu neduod o LRT taigi irgi tik aniems dirb?

tai

tai portretas
ajos teisingas kom tik socmafijai nepatinka gera jei jis nepriklauso mafijai tai musu padetis gal pasikeis bet jam sunku bus kovot su socdemonais ir tures surinkti savo kolektyva i kuri stengsis pakliuti visokie perejuna ir veidmainiai....
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių