E. Gentvilas: dėl reikalingo rezultato „valstiečiai“ gali ryžtis bet kam

Valdantieji „valstiečiai“ dėl jiems reikalingo rezultato gali ryžtis bet kam, komentuodamas Konstitucinio Teismo (KT) sprendimą, kad referendumas dėl dvigubos pilietybės negali vykti su dviejų savaičių pertrauka, sako liberalų lyderis Eugenijus Gentvilas.

„Atsimerkite, „valstiečiai“ jiems reikalingo rezultato siekia bet kokia kaina ir gali ryžtis bet kam. Galime tai stebėti kasdien, visais jiems aktualiais klausimais - nesvarbu, ar tai įstatymų keitimas, ar neparankių kolegų šalinimas iš politinio lauko, ar siekis prie balsadėžių pritraukti kuo daugiau gyventojų, kad prezidentu taptų tik tas, kurio reikia. Konstitucinis Teismas tik patvirtino mūsų nuogąstavimus, kad Širinskienės ir Karbauskio bandymas viską pritempti prie jiems tinkamo scenarijaus yra antikonstitucinis“, - sako E. Gentvilas.

Konstitucinis Teismas tik patvirtino mūsų nuogąstavimus, kad Širinskienės ir Karbauskio bandymas viską pritempti prie jiems tinkamo scenarijaus yra antikonstitucinis.

Jis akcentuoja, kad tokiais savo veiksmais valdantieji demonstruoja nesibaigiantį cinizmą Konstitucijos ir įstatymų atžvilgiu.

„Blogiausia yra tai, kad „valstiečiai“ demonstruoja savo rinkėjams, kad Konstitucija gali būti kaitaliojama bet kaip ir bet kada. Jie tyčiojasi iš šalies įstatymų, o savo veiksmais parodo, kad ir Seimo sprendimų konstitucingumas nėra vertybė. Ką ten Seimo sprendimų, jie sako, kad ir Seimo narių nereikia - kuo mažiau, tuo lengviau prastumti parankius įstatymus. Prabėgus kelioms dešimtims laisvės metų mes torpedos greičiu lekiame tolyn nuo demokratijos“, - „valstiečių“ iniciatyvą referendumą daryti su dviejų savaičių pertrauka kritikuoja E. Gentvilas.

KT penktadienį paskelbė sprendimą - iniciatyva, kad referendumas dėl dvigubos pilietybės gali vykti dvi dienas su dviejų savaičių pertrauka prieštarauja Konstitucijai.

Seimas referendumą siūlė organizuoti gegužės 12 ir 26 dienomis - tuo metu, kai vyks pirmasis ir antrasis prezidento rinkimų turai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

varnas

varnas portretas
kas ką išmano tas po laukus vėja gano, ir juk kuriama lietuvoj nesąmonė, yra aišku dėl kokio fokuso kaimiečiai užprogramavo savo referendumo tikimybe išgauti iš runkeliu kuo daugiau sau naudos juk jau sukurė policine valstybe taip tokio plano reforma ims vaučeriais maityns runkelius ,juk yra dabar ponas ministru pirmininkas ,būdamas 17 metis mokykloj rašė savo jaunas dienas , toki rašinėli , ką norėtu užauges pasekti, taip juk kūrinis buvo toks norėčiau dalinti talonus liaudžiai, anu laiku talonais buvome maitinami, mes darbo žmonės talonais , taip dabar jau kada pasekė ponas dydis jau vaučerus sugalvojo maitynti, vietoj talonu, taip kas pasekta pono kuris paleido astrovui elektrinei plana chuligana iš paskos žulika kad imtu baltarusas ir kurentu savo elektrine drabezgomis šiūkšliu iš visos sajungos, buvusios , juk kolūkiečiai ryžtasi viskam kad tik prastumtu pona skverneli link prezidento. bet kas tas planas chuliganas ar pralis juk yra kauno užtarėjas vai stums, vaučeri,

deinis

deinis portretas
Neina suprasti Gentvilo ,jis gyvena kaip Amsterdame ,kodėl jis vis puoka Karbauski ,vietoj to kaip išeiti iš šios keblios padėties,viskas blogai ką siulo kiti ,kažkaip nevnušajet dovierija

Gentvilas- melagis

Gentvilas- melagis  portretas
Gentvilas mums jau zadejo gyvensime kaip Amsterdame. ir kas gavosi. Sukure sau ir savo seimai - Amsterdama. A tautai SPYGA. Ir dar drista kitus kritikuoti, jam jau geriau patyleti.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių