E. Gentvilas: lengviau būtų visą Lietuvą paskelbti nerūkymo zona

Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eugenijus Gentvilas sako, kad įgyvendinant „valstiečio“ Mindaugo Puidoko siūlomą įstatymo pataisą, stipriai apribojančią rūkymą viešojoje erdvėje, lengviau būtų visą Lietuvą paskelbti nerūkymo zona.

Pasak liberalo, M. Puidoko siūlymai drausti rūkyti iš esmės yra nesureguliuojami. Tokias problemas, kaip rūkymas, kalbėjo „Žinių radijui“ E. Gentvilas, reikia spręsti per žmonių savimonę. „Lengviausia yra viską uždrausti, užuot pabandžius susitarti“, - apibendrino „valstiečių“ siūlomus įstatymų projektus liberalas.

E. Gentvilas taip pat pripažino, kad pastaruoju metu pasirodantys ir ažiotažą keliantys draudžiamos alkoholio reklamos atvejai, nors ir nepasirodo politikų iniciatyva, tačiau, akcentavo politikas, tai parodo, kaip Aurelijaus Verygos, M. Puidoko, Ramūno Karbauskio samprotavimai veda prie sunkiai suvokiamų situacijų.

M. Puidokas įregistruotoje pataisoje siūlo stipriai apriboti rūkymo galimybes viešose vietose. Projekte numatyta drausti rūkyti arčiau nei dešimties metrų atstumu nuo kavinių, barų, klubų ir t. t.

Premjeras Saulius Skvernelis trečiadienį skeptiškai atsiliepė apie šį planuojamą dar vieną „valstiečių“ draudimą. Premjeras teigė nemanąs, kad šiandien tas klausimas yra svarbus ir esminis bei, apskritai, draudimo būdu turėtų būti reguliuojamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kongas

kongas portretas
Algi i merus

Algis

Algis portretas
Geriau butu jai Klaipeda turetu normalu mera.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių