E. Gentvilas nemato reikalo kurti derybinio bloko su konservatoriais

  • Teksto dydis:

Liberalų sąjūdžio sąrašo lyderis Eugenijus Gentvilas neketina kurti derybinio bloko su konservatoriais.

Anot jo, nors partijos įvairiais klausimais sutaria, tačiau esama ir nemažai skirtumų, todėl E.Gentvilo teigimu, nereikėtų formaliai sudaryti bloką derantis su rinkimus laimėjusiais Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovais.

„Ne, nesvarstytume (dėl derybinio bloko – BNS). Mes ir šioje kadencijoje išlikome atskira opozicija, mes nedalyvavome bendroje opozicijoje. Kodėl dabar tai turėtume tai daryti? Tačiau mes tikrai gerokai lengviau susitartume su konservatoriais dėl daugelio vertybinių pozicijų, tai tuo požiūriu mus neišvengiamai kas nors laikys bloku. Tačiau ir Gabrieliui Landsbergiui, ir Andriui Kubiliui esu pasakęs – jokio formalizuoto bloko mes neplanuojame sudaryti“, – BNS sekmadienio vakarą sakė E.Gentvilas.

Jis aiškino, kad neretai liberalų ir konservatorių nuomonės taip pat išsiskiria: „Mūsų ir konservatorių pozicijos dažnu atveju taip pat skiriasi, o jeigu reikęs, mes paremsime vieni kitus“.

Perklaustas, ar derybinis blokas nepalengvintų pokalbių su valstiečiais-žalaisiais, jis teigė, kad nesudarius derybinio bloko, „nereikėtų peštis“.

„Mes palaikysime tuos dalykus, kurie yra valstybės dalykai, ir nereikės peštis dėl tų dalykų, kur nesutariame“, – aiškino E.Gentvilas.

Partijos sąrašo lyderis teigė, kad įžvelgia galimybes dirbti ir opozicijoje ir bet kokia kaina nesiverš į koaliciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

106

106 portretas
O kur 106 dingo

dar vienas parsidavėlis

dar vienas parsidavėlis portretas
tai su kuom jungsis liberalai? Dabar jau tikrai visi renkamieji parodys tikrus savo veidus ir sielos pilnatvę, - arba ne ... :)

skaitytoja

skaitytoja portretas
o kas gerbs rinkeju valia, juk daugiausiai surinke rinkeju balsu ir turetu buti valdzioje, o ne jungtis su tais kur turi vos kelis balsus Matosi kad konservatoriai su valstieciais nesutaria jau is karto bus idomu jie tik aro vienas ant kito dirbkit vieningai ir Lietuvai bus gerai
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių