EK pirmininko pavaduotojas apie pabėgėlius: mūsų pareiga – padėti to prašantiems

  • Teksto dydis:

EK pirmininko pavaduotojas apie pabėgėlius: mūsų pareiga yra padėti to prašantiems

Vilnius, spalio 8 d. (BNS). Europos pareiga yra padėti pagalbos prašantiems pabėgėliams, sako Vilniuje viešintis Europos Komisijos (EK) pirmininko pavaduotojas Andrusas Ansipas.

„Jeigu žmonės prašo pagalbos, mūsų pareiga yra jiems padėti“, - žurnalistams Vyriausybėje sakė eurokomisaras.

Jis atsakingas už bendrąją skaitmeninę rinką.

A.Ansipas atkreipė dėmesį į situaciją Baltijos šalyse po Antrojo pasaulinio karo, kai „šimtai tūkstančiai lietuvių, latvių ir estų turėjo pabėgti, jie turėjo palikti šias šalis“.

Eurokomisaras pakartojo, kad „mes turime padėti šiems žmonėms“.

„Mes turime paskubėti, mūsų šalys turi tapti geresnės visiems žmonėms, įskaitant pabėgėlius“, - sakė A.Ansipas.

Baigiantis Antrajam pasauliniam karui, bijodami artėjančios Raudonosios armijos sugrįžimo ir trėmimų, tūkstančiai Lietuvos gyventojų pasitraukė į Vakarus. Įvairiais duomenimis, 1945 metais Vakarų Europoje lietuvių pabėgėlių ir tremtinių buvo daugiau kaip 72 tūkst.

Dalyvaudama Europos Sąjungos perskirstymo programose Lietuva yra įsipareigojusi priimti apie 1100 pabėgėlių iš tokių šalių kaip Sirija, Irakas ar Eritrėja, tačiau šalies pareigūnai kritiškai vertina Vokietijos remiamą idėją sukurti nuolatinį mechanizmą, kad Briuselis galėtų įvesti privalomas kvotas bet kuriuo laiku, nustatęs, kad iškilo krizinė situacija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aha

Aha portretas
Padėti svetimiems pareiga. Tik kur tas noras padėti dingsta, kai savi piliečiai pagalbos prašo?

tai

tai portretas
Imsim visus už kupros ir vešim pas save į Ruklą, neklausim-nori, nenori? Prievarta gimdo prievartą, ar aš klystu? Taip, lietuviai bėgo nuo karo, bet ne visi, dauguma jaunų, stiprių vyrų kovojo už savo šalį. Dabar matome, kad kilus karo grėsmei, geriau ne kariauti už savo tėvynę, bet pasipustyt padus ir bėgti į šiltesnę vietelę, tiesa, reikia turėti santaupų, kad sumokėti žmonių gabentojams, todėl šalyje liktų pats pažeidžiamiausias sluoksnis.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių