Ekonomistas G. Nausėda pirmadienį paskelbs sprendimą dėl prezidento rinkimų

  • Teksto dydis:

Buvęs SEB banko patarėjas ekonomistas Gitanas Nausėda pirmadienį paskelbs, ar dalyvaus prezidento rinkimuose.

Pirmadienį 11 val. G. Nausėda sostinėje šalia Gyvybės mokslų centro sakys kalbą, vėliau 11.15 val. rengiama jo spaudos konferencija Mokslinės komunikacijos ir informacijos centre.

Apie tai BNS sekmadienį pranešė iniciatyvinės grupės koordinatorė Algė Budrytė.

G. Nausėda kol kas pirmauja visuomenės nuomonių apklausose tarp potencialių kandidatų į prezidento rinkimus.

Šiuo metu jį kandidatu kelia ir kai kurie konservatorių skyriai, artėjant  Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų pirminiams rinkimams atrenkant partijos kandidatą. G. Nausėda turi per rugsėjį apsispręsti, ar sutiktų dalyvauti konservatorių vidaus rinkimuose.

G. Nausėda prieš savaitę pasitraukė iš SEB banko patarėjo pareigų. Į SEB banką neseniai kreipėsi Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas „valstietis“ Stasys Jakeliūnas, prašydamas paaiškinti, ar G. Nausėdos galimas dalyvavimas rinkimuose dera su banko etikos kodeksu ir ar bankui dėl tokių veiksmų nekyla reputacinės žalos rizika.

Dėl G. Nausėdos į SEB akcininkus vasarį kreipėsi ir Seimo konservatorius Žygimantas Pavilionis.

G. Nausėda teigė, kad jo sprendimai trauktis iš banko nėra susiję su Seimo narių veiksmais.

Naujausios portalo delfi.lt užsakymu „Spinter tyrimų“ atliktos apklausos duomenimis, už G. Nausėdą savo balsą sako linkę atiduoti 19,7 proc. apklaustųjų, Kauno merą Visvaldą Matjošaitį palaikytų 14, 4 proc. respondentų, premjerą Saulių Skvernelį - 10, 7 proc. apklausos dalyvių.

Ketvirtadienį skelbtoje apklausoje diplomatas Vygaudas Ušackas užėmė ketvirtą vietą, o penktą – konservatorių atstovė Seime Ingrida Šimonytė.

13,9 proc. apklaustųjų nurodė nežinantys, už ką balsuotų, arba nedalyvausiantys rinkimuose.

Pirmadienį 11 val. Biržų pilyje spaudos konferenciją dėl dalyvavimo prezidento rinkimuose rengia ir filosofas Arvydas Juozaitis.

Jis šią savaitę žiniasklaidai jau patvirtino sieksiantis šalies vadovo posto.

Prezidento rinkimai vyks kitų metų pavasarį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė

Nuomonė portretas
Tvartas, tu tikras tvartas, jei dar gali gerbk save

tvartas

tvartas portretas
tikras vistu 'karalius', gera nuotrauka, tavo simonytis nule ,skolinosi is TVF nieko nenutuokdama,ziopla ,sake nemokejome nezinojome,o dabar 'ismoko' 'suzinojo' ,tik skola TVF vis dideja ir tai ju,141 nuopelnas, 30 durnio vietoje Tauta,bet, yra tiknciu jais ,beda.

...

... portretas
Dar moterų 'prezidentavimo' neatsikandom?
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių