Ekspremjeras G. Kirkilas apie „Leo LT“: projektas buvo skaidrus

Parlamentinį tyrimą dėl poveikio politikams atliekančiam Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui (NSGK) trečiadienį liudijęs ekspremjeras parlamentaras Gediminas Kirkilas sako, kad jo Vyriausybės kurtas „Leo LT“ projektas buvo skaidrus ir tą patvirtino kelios nepriklausomos kompanijos.

„Tą projektą patvirtino Vyriausybė, tai, kad sandoris skaidrus pasakė kelios kompanijos nepriklausomos. (...) Ir po to labai didele balsų persvara, prisimenate turbūt, kad mano Vyriausybė buvo mažumos, daugiau kaip 100 balsų persvara Seimas jį patvirtino“, - po apklausos NSGK žurnalistams sakė G. Kirkilas.

Jis teigė dėl to problemos neįžvelgiantis.

Neoficialiais duomenimis, VSD pažymose minima ir įmonių grupė „Vilniaus prekyba“, nacionalinio investuotojo bendrovės „Leo LT“ projektas, turėjęs pastatyti naują atominę elektrinę vietoje uždaromos Ignalinos atominės jėgainės.

G. Kirkilas nebuvo linkęs plačiau komentuoti už uždarų durų vykusios apklausos.

„Kadangi uždaras posėdis, nelabai galiu čia pasakoti, aišku kalba buvo apie tai, kas yra viešojoje erdvėje, apie tas pažymas, aš atsakiau į visus klausimus“, - sakė ekspremjeras.

Į klausimą, ar tai susiję su „MG Baltic“, VP jis atsakė: „Taip, susiję. Su „VP Market“ tiesiogiai nebuvo susiję“.

Kaip pranešė portalas „Delfi“, NSGK pirmininkas Vytautas Bakas teigia, kad domėtasi „penkiomis-šešiomis pagrindinėmis grupėmis“. Tarp jų esą figūruoja ir įmonių grupė „Vilniaus prekyba“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
LEO skaidrus? - jau greičiau sakyk kad komunizmas buvo realus, labiau patikėsim. :/

na ir duoda

na ir duoda portretas
Ką jie šneka tai aidas tyruose, ne nieko niekas niekada nevogė, pas mus už stambias vagystes nieko ir niekada neteisė, pas mus sodina vargšus, kurie pavagia kibirą ar vištą, ar butelį iš parduotuves phmielui, o už bankų išvogimą, visos Lietuvos turto prichvatizavimą, auksinių šaukštų KAM-ui pripirkimą per mažos sumos nėra tokio baudžiamojo straipsnio, supuvę iki begalybės viso valstybės struktūros.

NA NA

NA NA  portretas
na čia kirkilas ir vėl susimovė ,________per LEO LT " projektą" buvo išvogta milijardai ,nes tuo metu finansų ministrė buvo Grybauskaitė ,gal ne be reikalo Maxima buvo suplanavusi ,net savo lėšomis statyti ir perimti atominę ,,,sėkmės ,Maximai ,plėšikauti ,,,
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių