ES vadovus paragino didinti spaudimą Rusijai dėl politinių kalinių

  • Teksto dydis:

Lietuvos Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos atstovai bei Latvijos ir Estijos parlamentų atstovai kreipėsi į Europos Sąjungos institucijų vadovus ragindami didinti spaudimą Rusijai dėl politinių kalinių.

„Raginame Europos Sąjungos lyderius padidinti spaudimą Rusijos valdžiai ir prezidentui (Vladimirui) Putinui reikalaujant nedelsiant paleisti Olegą Sencovą ir kitus Ukrainos piliečius, laikomus Rusijos kalėjimuose dėl politinių kaltinimų“, – rašoma kreipimesi, adresuotame Europos Vadovų Tarybos prezidentui Donaldui Tuskui, Europos Parlamento prezidentui Antonijo Tajaniui, Europos Komisijos prezidentui Jeanui Claude'ui Junkeriui (Žanui Klodui Junkeriui) ir Europos Komisijos vicepirmininkei Federicai Mogherini (Federikai Mogerini).

Taip pat Europos Sąjunga raginama identifikuoti asmenis, prisidėjusius prie kino režisieriaus O. Sencovo sulaikymo ir nuteisimo bei paskelbti jiems asmenines sankcijas už šiurkščius žmogaus teisių pažeidimus.

O. Sencovas nuo gegužės 14 dienos yra paskelbęs bado streiką. Jis dėl kaltinimų terorizmu nuteistas 20 metų kalėjimo Rusijos šiaurėje.

Baltijos šalių politikai reikalauja, kad Maskva paleistų dešimtis Ukrainos politinių kalinių, kalinamų Rusijos kalėjimuose.


Šiame straipsnyje: Rusijapolitiniai kaliniai

NAUJAUSI KOMENTARAI

o gal jus patys is durnynu lietuvoj ir is kankyklu

o  gal  jus  patys  is  durnynu lietuvoj  ir  is  kankyklu   portretas
paleiskit lietuvius kalinamus del savos nuomones turejimo.... o ne stugaukit apie rusiskas problemas...

Tyla

Tyla portretas
Pas mus Lietuvoje irgi yra politinių kalinių. Daug asmenų Lietuvoje nuteista dėl politinių kaltinimų. Ir tyla. Neva jie kursto nesantaiką. Viskas dėl to, kad jie turi kitą nuomonę. Pavertė Lietuvą į Stalino stiliaus valstybę. Ir dar jie drįsta spygauti apie žmogaus teisių pažeidimus Rusijoje.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių