Estijai – originalus šimtmečio sveikinimas: uždainavo ir prezidentė

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė šalies žmonių vardu oficialiu ir neoficialiu sveikinimu pasveikino Estijos vadovę Kersti Kaljulad ir visus estus Nepriklausomybės 100-ųjų metinių proga.

Lietuvos vadovė estams palinkėjo sėkmės ir klestėjimo įžengus į antrąjį valstybės šimtmetį.

Prezidentė kartu su populiariais Lietuvos muzikantais taip pat įrašė specialų muzikinį sveikinimą Estijai. Jame šalies vadovė kartu su atlikėjais Prezidentūros Baltojoje salėje sudainavo ištrauką iš vienos populiariausių Estijos dainų „Eestlane olen ja Eestlaseks Jään“. Neoficialiu antruoju Estijos himnu vadinamas kūrinys įrašytas dar 1988 metais. Jis vienijo estų tautą šaliai vaduojantis iš Sovietų Sąjungos priespaudos praėjusio amžiaus pabaigoje.

Legendinis, muzikiniu laisvės šaukliu Estijoje dar vadinamas kūrinys, buvo atliktas kartu su Andriumi Mamontovu, grupės „Antis“ lyderiu Algirdu Kaušpėdu, „Lemon Joy“ vokalistu Igoriu Kofu, vienu iš „Skamp“ narių Victoru Diawara, grupės „G&G Sindikatas“ nariais Gabrieliumi Liaudansku-Svaru ir Kastyčiu Sarknicku, operos solistu Rafailu Karpiu, atlikėjomis Ieva Narkute, Monika Linkyte ir Dovile Filmanavičiūte-Miss Sheep, kolektyvų „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, „Žalvarinis“, „The Roop“ nariais.

Drauge su Estija jos valstybės šimtmetį minės ir visa Lietuva. Prezidentūros balkonuose jau pastatyti specialūs šviečiantys užrašai „EE100“, o rytoj anksti ryte S. Daukanto aikštėje tradiciškai bus pakeltos Lietuvos, Estijos ir Latvijos vėliavos. Jos plevėsuos iki sekmadienio vidurdienio.

Šeštadienio, vasario 24 dienos, vakare Vilnius pasipuoš Estijos vėliavos spalvomis. Bus apšviesti Trijų Kryžių kalnas, sostinės tiltai, Estijos vėliavą išskleis Valdovų rūmai, iš kurių 19 valandą 18 minučių laisvės trimitininkas sugros Estijos valstybės himną, pasiųsdamas vienybės ir brolybės žinią.

Estijos vėliavos spalvomis nušvis ir Katedros aikštėje stovintis Lietuvos šimtmečio varpas. Taip Lietuvos sostinė pasveikins vasario 24-ąją nepriklausomybės šimtmetį švęsiančią Estiją.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
'Pupytės' tai papais dainuoja...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių