Etikos sargai aiškinosi, ar pats D. Kepenis platino prieš vakcinas nukreiptus lankstinukus

Trečiadienį Seimo Etikos ir procedūrų komisija spręs du klausimus dėl Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos nario Dainiaus Kepenio elgesio.

Bus vertinama, ar „valstietis“ nepažeidė Politikų elgesio kodekso, kadangi kai kurie šalies gyventojai į savo pašto dėžutes gavo lankstinukus, kuriuose cituojamas Seimo narys teigia, kad „vienpusė kova su kovidu tik skiepų pagalba akivaizdžiai rodo komercinį pobūdį“. Taip pat bus sprendžiama, ar pradėti Etikos ir procedūrų komisijos tyrimą dėl D. Kepenio ir jo frakcijos kolegos Valiaus Ąžuolo elgesio, kai jie Seimo posėdžių salėje nedėvėjo kaukių.

Išvadą dėl D. Kepenio citatų mšiuose lankstinukuose rengęs Etikos ir procedūrų komisijos narys Stasys Šedbaras tvirtino, kad nors šis politikas Komisijos akiratyje atsidūrė ne vieną kartą, tačiau šiuo atveju Politikų elgesio kodekso pažeidimų išvados rengėjai, pasak jo, nenustatė.

Atlikus tyrimą, su mūsų patarėjų pagalba, mes nenustatėme, kad pats kolega Dainius būtų gaminęs, užsakęs, platinęs lankstinukus. Platino kažkokie visuomenininkai.

„Mes iš tiesų kolegą Dainių komisijoje svarstėme ne kartą, bet šį kartą situacija yra šiek tiek kitokia. Atlikus tyrimą, su mūsų patarėjų pagalba, mes nenustatėme, kad pats kolega Dainius būtų gaminęs, užsakęs, platinęs lankstinukus. Platino kažkokie visuomenininkai“, – LRT radijui trečiadienį teigė S. Šedbaras.

Kaip aiškino Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos parlamentaras, šiuo atveju lankstinukų rengėjai tiesiog pacitavo D. Kepenio viešai išsakytas mintis.

„Šiuo atveju mes negalime sakyti, kad Seimo narys Dainius Kepenis kažkokiu būdu pažeidė politikų elgesio taisykles, todėl, kad pats asmeniškai jis jokių aktyvių veiksmų nedarė. Taip, tuose lankstinukuose yra cituojamas, ne kartą jis pasisakė pakankamai savotiškai (...) bet šiuo atveju nenustatėme, kad tai būtų jo kaltė, jo iniciatyva. Tai buvo kitų žmonių surašyti tekstai ir platinami“, – aiškino S. Šedbaras.

Tuo metu Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkė Aušrinė Norkienė atkreipė dėmesį, kad jos frakcijos kolegos D. Kepenis ir V. Ąžuolas šį antradienį vykusiame Seimo plenariniame posėdyje jau buvo su kaukėmis.

„Aš tik noriu pastebėti, kad jeigu pažiūrėtumėte vakarykštės dienos posėdžius, abudu minėti Seimo nariai buvo su kaukėmis. Dainius Kepenis su skydeliu, Valius Ąžuolas turi kitą kaukę užsidėjęs“, – tikino A. Norkienė.

Aš tik noriu pastebėti, kad jeigu pažiūrėtumėte vakarykštės dienos posėdžius, abudu minėti Seimo nariai buvo su kaukėmis.

LVŽS frakcijos seniūnės teigimu, abudu kaukių nedėvėję „valstiečiai“ tiesiog galėjo užsimiršti, kadangi ne visame parlamento pastate kaukės yra būtinos.

„Perspėjome ir kitus Seimo narius. Tiesiog kitą kartą užsimiršta, nes kaip žinote, Seime tik rekomenduota vaikščioti su kaukėmis, tai dažnai vaikšto visi be kaukių. Tik posėdžių salėje jos privalomos“, – mano A. Norkienė.

Tuo metu pats D. Kepenis, paklaustas, kodėl jis jau ne pirmą kartą atsiduria Etikos ir procedūrų komisijos akiratyje, atsakė, kad taip yra dėl to, jog jis aktyviai pasisako už natūralaus imuniteto svarbą.

„Galbūt todėl, kad esu įsitikinęs, jog įgimtas natūralus imunitetas yra esminis faktorius, kuris mums leidžia išvengti ne tik kovido, bet ir daugybės kitų ligų. Aš visą laiką akcentuoju natūralų, įgimtą imunitetą, bet kažkodėl man visą laiką prikišami skiepai ir visą laiką bandoma nuvesti į tą pusę. Aš tikrai nenoriu kalbėti apie skiepų naudą ar žalą, čia tikrai toje srityje palieku spręsti specialistams, bet aš kalbu apie natūralų imunitetą“, – savo poziciją dėstė D. Kepenis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ft

ft portretas
Pušas -visiškas.

>

> portretas
Tau belieka išsiskalbti beretę ir susisukti plaukus "bigudi". Ir išmokti rašyti lietuviškai.

Tai as.

Tai as. portretas
As is didziosios raides negaliu mineti antivak-seimunu,kepenis,azolas grazulis.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių