Etikos sargai išteisino R. Karbauskį dėl tautinių kostiumų vaikams

Seimo Etikos ir procedūrų komisija (EPK) nusprendė, kad  „valstiečių“ vadovas Ramūnas Karbauskis nepadarė pažeidimo priimdamas sprendimą savo įmonių lėšomis finansuoti tautinių kostiumų vaikams projektą.

EPK trečiadienį vertino iš Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) gautą medžiagą. VRK anksčiau yra nusprendusi, kad už partijos lyderio įmonių lėšas pasiūtus tautinius kostiumus daliję „valstiečiai“ nepadarė pažeidimo, o paties R. Karbauskio elgesį perdavė vertinti EPK.

„Agrokoncerno“ savininko R. Karbauskio veiksmus Seimo komisija nagrinėjo tuo aspektu, ar priimdamas sprendimą dėl lėšų skyrimo tautinių kostiumų projektui jis nepažeidė draudimo Seimo nariams dirbti verslo struktūrose.

EPK konstatavo, kad „Seimo nario R. Karbauskio veiksmai, susiję su minėto sprendimo priėmimu, nelaikytino darbu įmonėse arba veikloje, kurioje siekiama pelno“.

Anot komisijos, „R. Karbauskio viešai skelbtas ir priimta sprendimas, kad su juo susijusios įmonės dalį savo lėšų paaukotų labdaros ir paramos fondo „Švieskime vaikus“ projektui nesikerta su Seimo nariui taikomais veiklos apribojimais“.

Sprendimas priimtas penkiems komisijos nariams balsavus „už“ išvadą, po vieną buvo „prieš“ ir susilaikė.

VRK gruodžio pabaigoje konstatavo, kad projektas „Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio dovanos Lietuvos darželiams“ finansuotas Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos vadovo R. Karbauskio sprendimu, lėšas skyrė su juo susijusios įmonės.

Fondo „Švieskime vaikus“ direktorė Vaida Mandrijauskaitė yra nurodžiusi, kad tautinių kostiumų akcijai dvi R. Karbauskiui priklausančios įmonės „Agrokoncernas“ ir „Agrokoncerno grūdai“ skyrė daugiau nei 500 tūkst. eurų. R. Karbauskis yra vienas iš minimo fondo steigėjų.

VRK pernai atliko tyrimą dėl galimos neteisėtos paramos LVŽS paaiškėjus, kad fondo „Švieskime vaikus“ už R. Karbauskio įmonių lėšas pasiūtus vaikiškus tautinius kostiumus dalija „valstiečiai“ Seimo nariai ir jų padėjėjai. Iš viso praėjusių metų pradžioje šalies savivaldybėse išdalinta 18 tūkst. vaikiškų tautinių kostiumų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jei ne

Jei ne portretas
pavydas kai kurių Seimo ,,šventuolių",kad ne jie ,o gerb.Ramūnas sugeba dalintis ,tai tiek vaikučių būtų aprengta tautiniais kostiumėliais.Kam nuo to būtų blogiau,sunku sveiku protu suvokti.

Anonimas

Anonimas portretas
ne butu OSTAPAS,,,,,!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Joana

Joana portretas
Labai padėkoti reikia RAMŪNUI KARBAUSKIUI, o nepavydėti opozicionieriams ir anūkėlio klikai. O kas trukdo ir jiems dėl Lietuvos ką nors gero nuveikti. Ar jie temoka lIetuva išporceliuoti ir tautiečius iš šalies išvaryti?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių