ETPA reiškia susirūpinimą dėl šiurkščių žmogaus teisių pažeidimų Baltarusijoje

Stebėdami Baltarusijoje vykstančius procesus apie 30 Ispanijos, Lenkijos, Latvijos, Estijos, Ukrainos, Lietuvos ir Austrijos atstovų Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjoje (ETPA), priklausančių skirtingoms politinėms grupėms, reiškia „gilų susirūpinimą dėl šiurkščių žmogaus teisių pažeidimų, žiniasklaidos laisvių ribojimo ir žurnalistų bei medikų persekiojimo, bauginimo ir įkalinimo Baltarusijoje“.

„Mes tvirtiname, kad Minske vykstantys niekuo nekaltų žmonių teismai yra pasityčiojimas iš teisingumo ir žmogaus orumo. Šiuos atvejus pasmerkė spaudos laisvės ir žmogaus teisių organizacijos, medikų bendruomenė, demokratinių šalių valdžios atstovai. Mes esame giliai susirūpinę dėl Baltarusijos piliečių, kurie yra politinio persekiojimo aukos, reiškiame paramą už laisvę ir demokratiją kovojantiems baltarusiams ir raginame Baltarusijos valdžios institucijas nedelsiant panaikinti nepagrįstus kaltinimus gydytojui Arciomui Sarokinui, žurnalistėms Kaciarynai Barysevič, Kaciarynai Bachvalavai, Darjai Čulcovai, kitiems politiniams ir sąžinės kaliniams bei reikalaujame nedelsiant nutraukti jų baudžiamąjį persekiojimą”, – sakoma pareiškime.

Jo autoriai atkreipia  Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjos, Europos Tarybos Ministrų komiteto, jam pirmininkaujančios Vokietijos ir kitų ET valstybių narių dėmesį į pastarojo meto įvykius, akivaizdžiai liudijančius minėtus persekiojimo ir politiškai motyvuoto įkalinimo faktus.

Šį pareiškimą inicijavo ETPA viceprezidentė Seimo narė Laima Andrikienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tvarkoj, sutinku. O kaip su surinktais parašais prieš poną gėjų ? Kada pradėsim susirūpinti ?

KAIP VISKAS TAS TINKA LIETUVAI...

KAIP VISKAS TAS TINKA LIETUVAI... portretas
Paralėliai, "susirūpinti" reikia ir landsberginiu REŽIMU Lietuvoje. Čia jau bandoma naudoti represijas prieš piliečius, kurie nesutinka su Lietuvoje vykdomą vidaus ir užsienio politika.

O

O portretas
kas galų pagalėj pareikš susirūpinimą dėl nuožmių žmogaus teisių pažeidimų Lietuvoje?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių