Europarlamentarai reikalauja panaikinti kaltinimus rusų režisieriui

  • Teksto dydis:

Beveik 60 europarlamentarų pasirašė kreipimąsi į Rusijos vadovus su reikalavimu panaikinti kaltinimus garsiam šalies režisieriui Kirilui Serebrenikovui ir panaikinti jam laisvės apribojimą.

„Mes visi sutariame, kad kaltinimai Kirilui Serebrenikovui ir teismas prieš jį yra politiškai motyvuotas veiksmas, juo siekiama užtildyti menininką, kurio požiūris ir kūryba atvirai kritikavo didžiąją dalį to, kas šiuo metu vyksta Rusijoje (...). Šiuo laišku mes dar kartą raginame Rusijos Federacijos vyriausybę kuo skubiau paleisti Kirilą Serebrenikovą ir atšaukti jam pateiktus kaltinimus“, – rašoma kreipimesi.

Jis adresuotas Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui, premjerui Dmitrijui Medvedevui bei kultūros ministrui Vladimirui Medinskiui

Deja, Vilnius režisieriui tapo uždraustu miestu, kurio jis negali aplankyti dėl namų arešto sąlygų Maskvoje ir Kremliaus vadovybės statomo pašvinkusio politinio teismo spektaklio.

Europos Parlamento narių kreipimąsi iniciavęs Lietuvos europarlamentaras liberalas Petras Auštrevičius apgailestavo, kad dėl skirto arešto menininkams negali atvykti į Vilnių, kur penktadienį bus rodomas režisieriaus spektaklis„Artimas miestas“, pastatytas pagal Mariaus Ivaškevičiaus pjesę.

„Deja, Vilnius režisieriui tapo uždraustu miestu, kurio jis negali aplankyti dėl namų arešto sąlygų Maskvoje ir Kremliaus vadovybės statomo pašvinkusio politinio teismo spektaklio“, – sakė P.Auštrevičius.

Ketvirtadienį, prieš išsiųsdami laišką, jį pasirašę politikai Europos Parlamento rūmuose Strasbūre surengė viešą palaikymo akciją rusų režisieriui – iškėlė plakatus su užrašu „Laisvę K. Serebrenikovui“.

47-erių K.Serebrenikovas dirba Rusijos sostinės Gogolio centro teatro meno vadovu, o jo pastatymai rodomi ir legendiniame Maskvos Didžiajame teatre. Rusijos tyrimų komitetas kaltina režisierių per trejus metus iš valstybės biudžeto pasisavinus mažiausiai 68 mln. rublių (977 tūkst. eurų). Naujienų portalas „Meduza“ teigia, kad režisieriui iškelta byla yra neįtikinanti, nes joje teigiama, kad spektaklis, sulaukęs puikių Rusijos ir užsienio publikos įvertinimų, niekada nebuvo pastatytas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algis

Algis portretas
Idomu, kuo gali nusipelnyti Maskvoje dirbantis rezisierius- homikas tiems europarlamentarams? Ir kodel Klaipeda pateikia klaidingus duomenis apie pavogta pinigu suma? Ejo kalba apie 300 mln is Rusijos biudzeto, priedo virs 700 mln Maskvos savivaldybes lesu. Gerai gyventi neuzdrausi. Tik ne is svetimos saskaitos.

...

... portretas
O koks tu evk reikalas? kur jis žinomas? tb paleis jei gražins pavogtus milijonus.

idomu

idomu portretas
LT politikai reikalauja , kad Rusijos politikai kištusi ir įtakotų teismų sprendimus? Upsss???, kad RU
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių