Europos Parlamento vadovas ragina Rusiją įsileisti G. Landsbergio delegaciją

  • Teksto dydis:

Europos Parlamento pirmininkas Martinas Schulzas (Martinas Šulcas) pirmadienį paragino Rusiją įsileisti europarlamentaro Gabrieliaus Landsbergio delegaciją, nepaisant krizės Briuselio ir Maskvos santykiuose.

M.Schulzas pranešė, kad Lietuvos politiko vizito klausimą iškėlė Rusijos ambasadoriui Europos Sąjungoje Vladimirui Čižovui.

„Pabrėžiau ambasadoriui, kad tokios misijos draudimas yra kontrproduktyvus, ir paraginau jį persvarstyti sprendimą, atsižvelgiant į vizito svarbą abiem pusėms“, - pranešime spaudai teigė M.Schulzas.

„Netgi esant dabartinei giliai mūsų santykių krizei, diplomatiniai bendravimo kanalai turėtų išlikti atviri“, - pridūrė M.Schulzas.

Praeitą savaitę pranešta, kad Rusija atsisakė įsileisti G.Landsbergio delegaciją į Maskvą, kur politikas ketino lankytis mėnesio pabaigoje su oficialia misija.

G.Landsbergis informavo, kad Rusija, reaguodama į neseniai Europos Parlamento priimtą rezoliuciją, atsisakė išduoti vizas delegacijos nariams ir suorganizuoti oficialius susitikimus.

„(...) mano vizitui nebus organizuojami jokie susitikimai su Rusijos parlamento nariais ir pareigūnais. Dėl šios priežasties mano vizitas taptų neoficialus ir vizos nebūtų išduotos mane lydintiems asmenims“, - rašoma G.Landsbergio laiške M.Schulzui.

Spalio mėnesį Europos Parlamento Užsienio reikalų komitetas pavedė konservatoriui G.Landsbergiui parengti ataskaitą apie Europos Sąjungos ir Rusijos santykius. Rinkti medžiagą šiam dokumentui G.Landsbergis Maskvoje ketino sausio 29-31 dienomis.

G.Landsbergis BNS sakė kad „vertina tokį Kremliaus sprendimą kaip priešišką veiksmą ir nepagarbą visam Europos Parlamentui kaip institucijai“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pasikartosiu

pasikartosiu portretas
nes labai amsi "kremliovskyje kuranty", bet jų lojimą vėjas nešioja. ruskiai, ypač putleris ir jo gauja, yra viso pasaulio pajuokos objektas Ruskynas yra niekas, todėl ir kremlinių nuomonė apie Landsbergius yra lygi nuliui. Visiems čia janutienės knygos įtakotiems galiu pareikšti, kad Lietuvoje nestinga pavyduolių, ypač beraščių ir nieko gyvenime nepasiekusių gaujose. gal jie labai norėtų būti diplomatinės delegacijos nariais? bet juk negali (trūksta proto, intelekto ir kultūros, nors ruskių batų valytojams visų šių savybių ir nereikia). Siūlyčiau net nesivarginti ir G.Landsbergiui nemokyti ruskių diplomatijos aukštumų, nes ko gero, jie gali išmokti ir pradėti bendrauti, kaip europiečiai. mano giliu įsitikinimu, tegu ta kremliaus chunta ir lieka viduramžių mongoloidais, o Gabrieliui reikia ne ruskiams aukoti savo žinias ir erudiciją, o Europos šalims. Jam netgi pavojinga vykti į ruskyną, ten geriausiai jaučiasi tik ušackas ir jo krepšinio komanda.

Ilgai lauktas prisipažinimas

Ilgai lauktas prisipažinimas portretas
Kai Lansbergio paklausė apie „Dinastija. Landsbergių išgyvenimo istorija“ knygą. Jis į ją pažiūrėjo ir pasakė "Šūdo krūva". Ir aš supratau, kad jis čia apie save, o ne apie knygą.

Hmm

Hmm portretas
O kam dabar Rusams bendrauti su visišku nieku G.Landzbergiu? Koks šio jauno politiko, politinis svoris? Nulinis.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių