Euroskeptikų frakcija EP nesugriuvo, R. Paksas ir V. Mazuronis lieka joje

  • Teksto dydis:

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ vadovai Rolandas Paksas bei Valentinas Mazuronis ir toliau dirbs Europos Parlamento euroskeptikų grupėje.

Nors anksčiau skelbta, kad britų euroskeptikų lyderio Nigelo Farage'o (Naidželo Faradžo) vadovaujama „Laisvės ir tiesioginės demokratijos Europos“ frakcija sužlugo, antradienį pranešta, jog ši grupė vis dėlto veiks.

„Pranešta oficialiai, kad (frakcija - BNS) įsikūrė. Ir aš galiu patvirtini, kad mes su R.Paksu liekame frakcijoje“, - BNS antradienį sakė V.Mazuronis.

Apie euroskeptikų frakcijos žlugimą pradėta kalbėti iš jos pasitraukus Latvijos politikei Ivetai Grigulei. Frakcija privalo turėti narius iš septynių valstybių. Pasitraukus latvei I.Grigulei, euroskeptikų grupė šio reikalavimo netenkino. Tačiau grupė pasipildė lenku Robertu Iwaszkiewicz'iumi (Robertu Ivaškevičiumi).

Euroskeptikus Europos Parlamente sutelkusio N.Farage'o Jungtinės Karalystės nepriklausomybės partija pasisako už Didžiosios Britanijos pasitraukimą iš Europos Sąjungos ir imigrantų ribojimą. Pastaruoju metu ji tampa vis populiaresnė tarp britų.

N.Farage'as taip pat ne kartą išsakė paramą Rusijos politikai ir kaltino Vakarus dėl situacijos Ukrainoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių