G. Kirkilas tikisi bendradarbiauti su Vokietijos socialdemokratais

Seimo Pirmininko pavaduotojas, Seimo Lietuvos socialdemokratų darbo (LSDD) frakcijos narys ir LSDD partijos pirmininkas Gediminas Kirkilas sveikina naująją išrinktą Vokietijos socialdemokratų partijos pirmininkę Andrea Nahles.

„Lietuvos socialdemokratų darbo partija ir jos frakcija Lietuvos Seime nuoširdžiai sveikina Jus stojus prie broliškos - Vokietijos socialdemokratų partijos vairo. Mes labai džiaugiamės, kad Vokietijos socialdemokratų ateitis pateko į veržlios, įtakingos, siekiančios atsinaujinimo lyderės rankas. Tikime Jūsų sėkme ir nuoširdžiai linkime Vokietijos socialdemokratų pakilimo ir sustiprėjimo“, - rašoma LSDD frakcijos nario ir partijos lyderio sveikinime naujajai Vokietijos socialdemokratų vadovei.

Pasak G.Kirkilo, Vakaruose kairiosios partijos susidūrė su atsinaujinimo būtinybe - ne išimtis ir Lietuva.

„Sumenkęs šalies žmonių pasitikėjimas kairiosiomis partijomis nulėmė mūsų - socialdemokratinių pažiūrų visuomenės dalies ir politikų norą vienytis ir įkurti naują - Lietuvos socialdemokratų darbo partiją. Mūsų partijos siekiai labai panašūs į naujos Vokietijos socialdemokratų partijos vadovės iškeltus socialdemokratinius tikslus. Ir mes siekiame visuomenės gerovės, socialinio teisingumo, tačiau nepamirštant, kad pasaulis nebėra toks, koks buvo XX amžiuje, kad mes turime eiti pirmyn, koja kojon su technologijomis, siekti produktyvumo, nebijoti šių dienų iššūkių. Tikimės, kad galėsime glaudžiai bendradarbiauti su Vokietijos socialdemokratais, siekdami atgauti žmonių pasitikėjimą ir kurdami pasaulyje socialinę gerovę“, - sveikinime rašo Seimo Pirmininko pavaduotojas, LSDD frakcijos narys ir partijos pirmininkas G. Kirkilas.

Kaip ELTA jau skelbė, Vokietijos centro kairės socialdemokratų partija savo pirmininke nusprendė išrinkti 47-erių Andrea Nahles, kuri taps pirmąja pirmininke moterimi per 155 metų partijos istoriją.

A. Nahles yra ilgametė partijos narė, gerai žinoma dėl savo aistringų ir aršių kalbų. Rinkimuose ji surinko 66 proc. visų balsų.

Su Vokietijos socialdemokratų kairiuoju sparnu tapatinama A. Nahles ketina atgaivinti partiją, kuri praėjusių metų parlamento rinkimuose pademonstravo blogiausią rezultatą nuo karo laikų, surinkdama vos 20,5 proc. balsų.

A. Nahles žadėjo, kad jos vadovaujama partija kovos už socialinį teisingumą ir gerovę. Naujoji pirmininkė taip pat žadėjo kovoti už didesnes algas, skatinti proeuropietišką politiką, kurioje pabrėžiamas pacifizmas, diplomatija ir tarptautinis bendradarbiavimas, be to, kaip vieną savo misijų A. Nahles įvardijo kovą su dešiniuoju populizmu bei partija „Alternatyva Vokietijai“ (AfD).



NAUJAUSI KOMENTARAI

gal geriau

gal geriau  portretas
kirkilis tegu pabendrauja su venesuelos, kinijos, š korejos komuniagom? :)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių