G. Landsbergis dėl biudžeto: laukiame reikšmingų pakeitimų

Konservatorius Gabrielius Landsbergis sako, kad konservatoriai dar nėra iki galo apsisprendę, kaip balsuos dėl biudžeto.

„Pirmosios diskusijos, kurios kilo frakcijoje, parodo, jog turbūt nebalsuosime už“, - teigė G. Landsbergis, pabrėždamas, kad dar yra šiek tiek laiko padaryti reikšmingus pakeitimus priimamame biudžete.

Vienintelis dalykas, kurį teigiamai vertina šiame teikiamame biudžete konservatorių lyderis, yra požiūris gynybą. „2 procentai gynybos biudžetui yra teisingas žingsnis. Tai, kad tai padaro „valstiečiai“, kuriais mes mažiausiai pasitikėjome gynybos srityje, parodo teigiamą žingsnį,“ - „Žinių radijui“ kalbėjo politikas.

Biudžetą G. Landsbergis pavadino „neišpildytų lūkesčių“ biudžetu. Anot jo, nepasitenkinimas, kuris kyla iš medikų ir mokslininkų, yra susijęs būtent su labai stipriai užkeltais lūkesčiais.

2 procentai gynybos biudžetui yra teisingas žingsnis. Tai, kad tai padaro „valstiečiai“, kuriais mes mažiausiai pasitikėjome gynybos srityje, parodo teigiamą žingsnį.

Konservatorius teigė, kad reikia kryptingai ir taikliai nukreipti valstybės lėšas į tas sritis, kurios realiai spręstų egzistuojančias problemas. Pirmiausia tai yra mokesčiai ir nuosekli mokestinės sistemos pertvarka. Anot G. Landsbergio, sisteminio matymo dabar nėra, todėl, tikėtina, kad po metų priimdami kitą biudžetą sėdėsime toje pačioje vietoje.

G. Landsbergis priminė ketvirtadienį kito konservatoriaus Jurgio Razmos Seime išsakytus teiginius, kad konservatoriai žadėjo paramą „valstiečiams“, jei šie imtųsi struktūrinės mokesčių pertvarkos.

Vyriausybei apsvarsčius pasiūlymus ir patobulinus įstatymo projektą, Seimo posėdyje gruodžio 7 d. numatoma rengti antrąjį valstybės biudžeto svarstymą.

Kitų metų valstybės biudžete pagrindinis dėmesys skiriamas skurdo mažinimui, šalies saugumo užtikrinimui, verslumo ir produktyvių investicijų skatinimui bei savivaldybių biudžetų ir finansinio savarankiškumo augimui. Prognozuojama, kad valdžios sektoriaus pajamos sieks beveik 16,082 mlrd. eurų, išlaidos - beveik 15,839 mlrd. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NESUBRENDES ZMOGUS

NESUBRENDES ZMOGUS portretas
Sis zmogelis kalba,bet nepagalvoja kiek laiko valstybe valde ir ja nugyveno jo partija su senelio intrigomis,o anukelis tegul pats pirmiausia i save pasiziuri kaip jo seima elgiasi kurdama sau materialines vertybes.Visur reikalauja sau isskirtiniu teisiu,visus vertina ir kritikuoja,tik saves tai nemato.Slykstu net klausytis.Matyt mano,kad tik jis vienas yra pateptasis,o visi kiti kvailiai.Jusu partija dare aferas,maine,keite,privatizavo apvoge pensininkus,prisieme paskolu su baisiausiais procentais,o jis dabar pliurpia apie biudzeta.Iki sio laiko dar niekas taip nesirupino maziausias pajamas gaunanciais,kaip dabar.

Kęstas

Kęstas portretas
Vargšas anūkėlis, praleido Lietuvą ant tvartelių, lopšelių turtuoliams ir kitokios prabangos. O estai, vokiečiai moka dirbti. Štai pavyzdys. Žemės ūkio fotoelektros sistema: " Žemės ūkio fotoelektros sistema yra montuojama maždaug 5 metrų aukštyje virš žemės, su dideliu atstumu tarp atskirų modulių. Tik trečdalis lauko uždengtas moduliais, siekiant, kad pasėliai gautų pakankamai erdvės ir šviesos.Žieminiai kviečiai, bulvės, salierai ir dobilai auginami, kaip bandomosios kultūros.

Kęstas

Kęstas portretas
Dobilų atveju derlius buvo tik šiek tiek mažesnis (5 proc.), palyginant su kontroliniu plotu, praneša agrarinė ekspertė Petra Högy. Priešingai, bulvių, kviečių ir salierų nuostoliai tarp aukštai iškeltų saulės kolektorių buvo didesni beveik penktadaliu, palyginti su kontroliniu paviršiuni. Saulės elektrai generuoti naudojami "720 Bi-veido moduliai" gali įsiurbti saulės energiją ir ant jų nugarinės pusės, pavyzdžiui, atspindžiuose nuo aplinkos, ypač nuo sniego." Lietuvoje, kiek žinau, tokios technologijos nėra bandomos. Užtat mes pritaikome IT baracholkoms (panešiotų rūbų prekybai) valdyti. Buvome ūkininkų kraštas, o tapome ubagų kraštas. Net rusų laikais dauguma dirbome žemę ir iš to maitinomės. Dėkui gimtosioms partijoms ir jas remiantiems Lietuvos verslininkams už tuos panešiotus rūbus mūsų gyvenime. Platesnis aptarimas ir nuorodos - guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių