G. Landsbergis: įstatymo pataisos neleis varžyti valdžios kritikos

Grupė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) parlamentarų frakcijos vardu įregistravo alternatyvų Visuomenės informavimo įstatymo pataisų projektą, kuriuo siekiama, kad, įgyvendinant Europos Sąjungos (ES) direktyvos perkėlimą į Lietuvos teisę bei kovojant su dezinformacija iš Lietuvai priešiškų šalių, nebūtų sudaromos prielaidos varžyti valdžios institucijų kritikos galimybes bei riboti žiniasklaidos laisves Lietuvoje.

„Lietuvos radijo ir televizijos komisijos (LRTK) vadovybės parengtos ir praėjusią savaitę Ramūno Karbauskio ir kitų parlamentarų įregistruotos Visuomenės informavimo įstatymo pataisos buvo parengtos neprofesionaliai, sudarė prielaidas ateityje imtis sankcijų ir tokiu būdu bauginti valstybės institucijas pagrįstai kritikuojančias žiniasklaidos priemones. Tai nedera su demokratine santvarka ir žodžio laisvės vertybėmis, ypač per pastaruosius porą metų susidūrus su valdančiosios daugumos bandymais kištis į žiniasklaidos turinį ar daryti spaudimą visuomeniniam transliuotojui. Todėl grupė TS-LKD frakcijos narių teikia pataisas, jog, įgyvendinant ES direktyvos perkėlimą į Lietuvos teisę bei kovojant su dezinformacija iš Lietuvai priešiškų šalių, nebūtų sudaromos prielaidos varžyti valdžios institucijų kritikos galimybes“, - teigė TS-LKD frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis.

Pasak vienos iš pataisų autorių, TS-LKD frakcijos seniūno pavaduotojos Radvilės Morkūnaitės-Mikulėnienės, šiomis pataisomis yra tikslinamas prieš Lietuvos nacionalinio saugumo interesus nukreiptos informacijos apibrėžimas, kuris prieš tai sudarė prielaidas labai plačiam ir įvairiam interpretavimui, išbraukiamos „nepasitenkinimo valstybės institucijomis“ sąvokos bei siaurinamos buvusios aptakios formuluotės. „Tikimės, kad galime pasiūlyti tokias formuluotes, kurios apgintų žiniasklaidos teises bei laisves ir derėtų su siekiu kovoti su mums priešiškų valstybių galima propaganda”, - teigė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

„Nors pirmosios Seimo Kultūros komiteto narių pataisos buvo tik užregistruotos ir nepateiktos svarstyti Seime, tačiau jau dabar išgirdome pagrįstą kritiką jų atžvilgiu, į kurią reikia reaguoti. Gaila, kad buvo pernelyg pasitikėta LRTK vadovybės argumentais, neišklausius ir žiniasklaidos organizacijų bei ekspertų vertinimų. Tikiu, kad tolesnėse įstatymo pataisų svarstymo stadijose ne tik ištaisysime išryškėjusias klaidas, bet ir įtraukę į pataisų svarstymą žiniasklaidos bendruomenės atstovus konsensuso būdu rasime formuluotes, kurios suderintų ir Lietuvos nacionalinio saugumo, ir ne mažiau svarbius žiniasklaidos laisvės principus”, - pabrėžė Seimo narys Vytautas Kernagis.

Visuomenės informavimo įstatymo pataisas TS-LKD frakcijos vardu teikia Seimo nariai: frakcijos seniūno pavaduotoja Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narys Laurynas Kasčiūnas, Kultūros komiteto narys Vytautas Kernagis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Atejo i lietuva stalino laikai kai kaimynas kaimyna uzstukins kagebistams lietuvos karbauskiui ir skverneliui tai atejo galaslietuvai kai tokie valdzioje sedi

...

... portretas
Tuos 'konservus' įleist į Seimą blogiau nei kiaulę į bažnyčią.

uzkabino FAKE NEWS zArnaliugu irstva

uzkabino  FAKE NEWS zArnaliugu  irstva  portretas
is karto anukelis is konservatlyberastines degradeliu gaujos atsuoliavo su ,,,,pataisom,,,,,,cia kaip su konstitucija --istatymas yra ,bet jy apeit yra konservatdegradu ,,,pataisos,,,, Konstitucija --priestarauja svetimos kariaunos lietuvoj buvimuj ir jankisku kariniu baziu eteigimuj ---po konservatdegradu konstituciniu ,,,pataisu,,, pasitarus su konstitucinio teismo samanais --pasirodo ,kad tam jau ,,,,nepriestarauja,,,konstitucija
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių