G. Landsbergis: krizės tyrimas – asmeninė S. Jakeliūno kova prieš G. Nausėdą

Seimo komisija dėl finansų krizės priežasčių yra asmeninė Stasio Jakeliūno kova prieš ekonomistą Gitaną Nausėda, tvirtina Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos vadovas Gabrielius Landsbergis.

„Dabar jau jo (S. Jakeliūno - ELTA) yra personalinė kova įveikti G. Nausėdą. Jis kviečiasi analitiką, žmogų, kuris analizuoja ekonominę padėtį į komisiją. Ne prezidentą, ne valdybą, ne tuos, kas nustato strategiją, o analitiką“, - „Žinių radijui“ sakė konservatorius.

Paklaustas ar nemano, kad G. Nausėda galėjo turėti daugiau įtakos banko valdybos sprendimams, konservatorius atsakė manąs, kad, galiausiai, sprendimus priima vadovai, o ne jiems patarinėjantys asmenys. Politiko manymu, sprendimas domėtis buvusio SEB prezidento patarėjo veikla susijęs su šio sprendimu kandidatuoti Prezidento rinkimuose.

Kalbėdamas apie Seimo opozicijos būklę TS-LKD vadovas pastebėjo keistą kai kurių opozicinių frakcijų elgesį.

„Lenkų rinkimų akcija ir „tvarkiečiai“ balsuoja kartu su valdančiaisiais, gauna Seimo postus, tačiau imituoja opoziciją. Manau būtų sąžininga visiems jungtis į valdančiąją daugumą ir atlaisvinti vietas, kurios priklauso opozicijai“, - sakė G. Landsbergis.

Jo manymu tikroji opozicija susideda iš trijų politinių jėgų - konservatorių, liberalų ir Gintauto Palucko socialdemokratų. Paklaustas, kodėl šios jėgos negali iškelti bendro opozicijos lyderio, G. Landsbergis tiesaus atsakymo vengė, aiškindamas, kad kritika dėl lyderio pozicijos naudinga „valstiečiams“.

„Opozicijos balsavimai dažniausiai būna vieningas. Jei mes nebūsime vieningi, tai, galiausiai, mus susidalins į komisijas. Manau, kad demokratijai yra iškilęs pavojus“, - tikino konservatorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DĖL SNORO AFEROS

DĖL SNORO AFEROS portretas
D.GRYBĘ - MAGNOLIJĄ Į KALĖJIMĄ!

...

... portretas
Che, broileriuk: "Manau, kad demokratijai yra iškilęs pavojus" - tai negi užsimanei demokratijos tėvą vaizduot? Bet kad tu - būtybė be fantazijos.

Juozas

Juozas portretas
Gerb Jakeliunas yra tikrsa ekonomistas - profesionalas, o Nauseda sedejes ilgus metus banke ir mate tik siaura akiploti skaiciu.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių