G. Landsbergis: mes vienintelė partija, kuri iš tikrųjų atsinaujino

Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) pirmadienį prezidiumo posėdyje patvirtino kandidatus į partijos pirmininkus.

Iš viso jų – penki. Didžiausia opozicinė partija savo pirmininką turėtų išsirinkti vasarį. Iš kandidatų pavardžių galima spėti, kad rinkimuose greičiausiai prireiks dviejų rinkimų turų. TS-LKD yra vienintelė Lietuvos partija savo pirmininką renkanti visuotiniuose rinkimuose. Pokalbis su kandidatais į TS-LKD pirmininko postą Mykolu Majausku, Žygimantu Pavilioniu, Pauliumi Saudargu ir dabartiniu partijos pirmininku Gabrieliumi Landsbergiu, laidoje „Dėmesio centre“.

– Pone Landsbergi, visi kandidatai gana panašūs tuo, kad yra jauni politikai. Kaip jūs tai vertinate?

G. Landsbergis: Pirmiausia norėčiau padėkoti skyriams, kurie iškėlė mano kandidatūrą, tai jau rodo šiokį tokį pasitikėjimą ir bendrą kryptį į priekį. Pastaruoju metu vis pasigirsta, kad jaunystė Tėvynės sąjungoje žydi. Turiu pripažinti, kad tuo labai džiaugiuosi.

Turime grindis ir turime lubas tarp savo rinkėjų, tai yra didelė problema.

Akivaizdu, kad esame pirmoji ir kol kas vienintelė partija, kuri iš tikrųjų atsinaujino. Tai, ką pradėjome prieš dvejus metus, sakydami, kad jokia partija neturi susicementuoti, neturėtų tapti monolitine bendruomene, kurioje naujas ar jaunas narys negalėtų kopti į viršų ir pasiūlyti savo idėjas. Akivaizdu, kad tai pasikeitė. Šis būrys mūsų žmonių parodo, kad esame nauja ir ateičiai pasirengusi bendruomenė.

– O kaip jūsų galimybės? Kaip manote, prireiks antrojo turo?

G. Landsbergis: Nesiimu prognozuoti. Nemanau, kad tai šiandien yra svarbiausias klausimas. Tikiuosi, kad TS-LKD nariai, kurie dalyvaus rinkimuose, rinksis ne pagal frakciją, o lyderį, kuris pasiūlys viziją ne tik partijai, bet viziją ir Lietuvai, ko šiandien labiausiai ir reikia.

– Pone Majauskai, kodėl jūs nutarėte kandidatuoti? Kokie jūsų argumentai?

M. Majauskas: Labai džiaugiuosi, kad partijos pirmininkas G. Landsbergis perėmė iš Andriaus Kubiliaus vairą prieš dvejus metus. Šiandien tikrai galima laisviau įkvėpti gryno oro, nors kartais nuo to gryno oro galva apsisuka. Tačiau manau, kad einame teisinga linkme. Dirbau 4 metus vyriausybėje su investicijomis, kelerius metus savivaldybėje su komunaliniu ūkiu ir matau, kad vienas iš pagrindinių dalykų, ko trūksta – realių politikos rezultatų. Manau, kad mes, kaip partija, negalime sėdėti ant atsarginių suolelio, kritikuoti vyriausybę tik todėl, kad ten mūsų nėra.

Manau, kad turime imtis labai konstruktyvių priemonių ir siekti realių, pamatuojamų darbų, tokių kaip savižudybių, patyčių prevencija, vaiko teisių apsaugos klausimai, smurto prevencija ir kt. Tai yra eilė darbų, kuriuos mes galime daryti ir man nesinori, vien sėdėti ir kritikuoti tik dėl to, kad tarp valdančiųjų manęs nėra. Dirbant versle labiausiai pasigesdavau motyvuojančių kalbų. Šiandien dirbdamas Seime pasigendu realių darbų, kuriuos mes, kaip partija, galėtume ir turėtume padaryti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ajė

Ajė portretas
Šunys loja,o karavanas eina.Nežiūrint šunaujos lojimo,konservatoriai lieka viena iš ryškiausių partijų,o Gabrielius Landsbergis-kylantis ryškiausias politinis lyderis.Sėkmės tai partijai ir jos jaunajam vadovui.O šunaujai toliau tegul loja nors ir užkimdami.

Jonas

Jonas portretas
nesuprantu kaip politiniai lavonai gali atsinaujinti

Algis

Algis portretas
Bet kiek tulzingu stribuku priviso Lietuvoj! Kodel neemegruot jiems i "matuska Rusija" su tokiom paziurom? Sveikinimai Landsbergiui! Saunuolis! Stiprybes ir kantrybes!
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių