G. Landsbergis reikalauja paskelbti A. Skardžiaus apkaltos komisijos tyrimo medžiagą

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis kreipėsi į Seimo pirmininką Viktorą Pranckietį, prašydamas nedelsiant paskelbti Seimo nario Artūro Skardžiaus veiklos tyrimo komisijos medžiagą.

„Šiandien Seimo posėdyje numatytas komisijos dėl A. Skardžiaus apkaltos išvadų svarstymas, tačiau, neturėdami galimybės susipažinti su visa tyrimo informacija, negalime šio klausimo nei svarstyti, nei dėl jo kaip nors diskutuoti. Esu įsitikinęs, kad taip mano ne tik opozicijos atstovai, - pažymėjo G. Landsbergis. - Kad nesusidarytų įspūdis, jog komisijos išvadas bandoma kaip nors nuslėpti nuo Seimo narių ir visuomenės, kreipiausi į Seimo pirmininką prašydamas nedelsiant paskelbti visus su komisijos darbu susijusius dokumentus bei medžiagą“.

Apie tai, kad specialioji tyrimo komisija nepaskelbė visos su tyrimu susijusios medžiagos, taip pat ir komisijos posėdžių protokolų, pranešė tinklalapis „15min.lt“.

Kaip ELTA jau skelbė, penktadienį Seimui bus siūloma pritarti parlamentarui A. Skardžiui palankioms apkaltos komisijos išvadoms.

Darbą baigusi Seimo sudaryta specialioji tyrimo komisija nemato pagrindo Seimo nario A. Skardžiaus apkaltai.

„Komisija (...) daro išvadą, kad Seimo narių grupės teikime pradėti apkaltos procesą Seimo nariui A. Skardžiui pateikti kaltinimai yra nepagrįsti, todėl nėra pagrindo pradėti Seimo nario A. Skardžiaus apkaltos procesą Seime“, - sakoma komisijos išvadoje, kurią Seimui pateiks apkaltos komisijos pirmininkė Agnė Širinskienė.

Komisija nemano, kad A. Skardžius galimai šiurkščiai pažeidė Konstituciją ir sulaužė priesaiką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Reikalauju

Reikalauju portretas
Paskelbti šito MGB draugelio apklausų VSD medžiagą ir jo pokalbių restoranuose su Kurlianskiu įrašus, taip, kaip visų kitų bendrautojų. Dvigubų standartų neturi būti.

o

o portretas
kodel nekaltina 1 is socmafijos /arkliuku/ o todel kad neislistu yla is maiso nes jie ten visi panasus.....

mes palauksim kol bus skelbiamos

mes  palauksim  kol  bus  skelbiamos   portretas
Nota Bene lansbirkines aferos , perkant saukstus ,sakutes ir visa kita ....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių