G. Landsbergis: trumpalaikės baimės pardavimas vis labiau įsigali politikoje

Valdančiųjų konservatorių lyderis, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sako, kad Lietuvos politikoje vis labiau įsigali trumpalaikės baimės pardavimas.

Jo teigimu, reikia stiprinti demokratinių šalių bendradarbiavimą atremiant autoritarinių valstybių spaudimą.

Tai G. Landsbergis kalbėjo sekmadienį per valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) suvažiavimą Vilniuje.

„(...) kuo toliau, tuo trumpalaikės baimės pardavimas labiau įsigali politikoje. Suprantama, atrodo, kad tai labiausiai pasiekiama valiuta, kuria nusiperkamas rinkėjų balsas. O jei šalia baimės dar pridedi keletą neapykantos monetų – balsas garantuotas“, – sekmadienį sakė partijos pirmininkas.

Suprantama, atrodo, kad tai labiausiai pasiekiama valiuta, kuria nusiperkamas rinkėjų balsas. O jei šalia baimės dar pridedi keletą neapykantos monetų – balsas garantuotas.

Jo teigimu, „baimė – politikos greitasis maistas: greitos, tačiau kenkiančios kalorijos“.

Konservatorių lyderis pabrėžė, kad baimės ir neapykantos politika ilgam sugadina viešąjį gyvenimą.

„Todėl taip svarbu atsirinkti, kurie politikai šiandien gydo visuomenės žaizdas, kurie jas toliau gilina“, – tvirtino jis.

Pasak G. Landsbergio, tai galima padaryti pagal politikų naudojamą žodyną, ar jis yra skaldantis, ar vienijantis.

„Iš vienų girdime sprendimus, iš kitų – gąsdinimus: pavojus šeimai, grėsmė lietuvių kalbai. Garsiai šaukiama apie pamintą, sunaikintą teisę bei Konstituciją. Dar daugiau – skiepai ir galimybių pasas prilyginti koncentracijos stovykloms“, – sakė politikas.

„Nors tikrasis pavojus šalia – ligoninės perpildytos ir mirštančiųjų neskiepytų žmonių skaičius auga. Tie, kurie gąsdina, dažniausiai nesugeba paaiškinti, už kurio kampo tie pavojai tyko ir kas gąsdintojo šeimai ar kalbai grasina“, – teigė jis.

G. Landsbergis atmetė politinių oponentų priekaištus dėl Lietuvos laikysenos Baltarusijos ir Kinijos atžvilgiu. Jis pabrėžė, kad Lietuva nesiekia su kuo nors pyktis, tik nori artimiau bendrauti su demokratiniais kraštais.

„Ir taip, tai – vertybinis sprendimas. (...) Kita vertus, nereikia pamiršti, kad vertybinė politika yra ir pragmatinė. Sunkumai, su kuriais susidūrė Lietuvos įmonės, dirbusios Rusijoje, Baltarusijoje ar dabar gali susidurti Kinijoje, tik primena, kad tai nėra demokratinės valstybės, kad jos taisykles ir įstatymus rašo ir pritaiko taip, kaip reikia joms. Todėl ir politiniai, ir ekonominiai ryšiai su jomis nėra tvarūs“, – sakė užsienio reikalų ministras.

Anot jo, šiuo metu pasaulyje susidarė blokas autoritarinių valstybių, kurios pasiruošę demokratiniam pasauliui mesti rimtą iššūkį – geopolitinį, ideologinį, technologinį, ekonominį, net karinį.

G. Landsbergio teigimu, tai, kaip demokratinis pasaulis atrems jų spaudimą, priklausys tokių šalių kaip Lietuva likimas.

„Ir kad nuo to, ar pasaulio demokratijos pajėgs tą iššūkį atremti, priklauso tokių valstybių, kaip Lietuva, likimas. Šioje situacijoje negalime likti neutralūs – turime aiškiai įvardyti, su kuo mes ir už ką mes. Nes mums tai yra – visiškai pažodžiui – gyvybinis klausimas“, – per suvažiavimą kalbėjo G. Landsbergis.

Sekmadienį TS-LKD suvažiavimas G. Landsbergį patvirtino partijos pirmininku naujai ketverių metų kadencijai.

Ši partija Seime turi didžiausią – 50 narių – frakciją, į Vyriausybę yra delegavusi devynis ministrus ir premjerę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunas

Kaunas portretas
...NA,gal asmeniskumai ,ir nelabai korektiski,,bet kad turime TRUMPAREGi politika labai svarbioje ministerijoje tai ir moksleiviui aishku. Jo politika yra piktybine musu valstybes atzvilgiu. Jo drastishki uzmojai kistis i svetimu valstybiu pilietinius reikalus000 yra nevykusi,o ir nusikalstama,,,,nes ten!! jau svetimas "kiemas",,te svetima tauta [[suvereni]] sprendzia pilietinius partiju reikalus --pati [[be G.Landsbergio}} nereikia nusileisti iki "deduliu" chaluju lygio. Mums tai ne naudinga ,,ir kaip matome ==prazutinga.

Rus

Rus portretas
Tikras judas kaip juos prie valdzios prileido.Judas tai yra žydas, išvertkulis.

Lauris

Lauris  portretas
Taip pusdurnis tas ozys yra visi zino
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių