G. Nausėda: lenkų tariamos diskriminacijos tema keliama dirbtinai

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad Lietuvos lenkai yra valstybės turtas, o diskriminacijos tautiniu pagrindu tema keliama dirbtinai „siekiant siaurų politinių interesų“.

Trečiadienį feisbuke G. Nausėda pareiškė, kad su lenkų tauta „mus sieja ilgi bendros istorijos ir kovos už laisvę metai“.

„Lenkai Lietuvoje, kaip ir kitos čia gyvenančios tautos, daug prisidėjo ir prisideda kurdamos modernią, atvirą, stiprią Lietuvos valstybę. Jos yra Lietuvos turtas ir tai pabrėžiu nuo pirmos savo kalbos inauguracijos dieną, kuomet akcentavau Vienos Lietuvos idėją“, – teigė G. Nausėda.

„Todėl griežtai neigiamai vertinu bandymus siekti siaurų politinių interesų, dirbtinai keliant tariamos diskriminacijos tautiniu pagrindu tematiką, susiejant tarpusavyje visiškai nesusijusius klausimus, tokius kaip tautybė ir gebėjimas eiti paskirtas pareigas“, – pareiškime pabrėžė jis.

Nepotizmo atžvilgiu esu ir būsiu principingas, nesvarbu, kuri partija tuo užsiima.

G. Nausėda šią poziciją išsakė po premjero Sauliaus Skvernelio pareiškimo interviu portalui delfi.lt, jog diskusijų dėl J. Narkevičiaus fonas „panašėja į diskriminaciją tautiniu pagrindu“.

G. Nausėda pabrėžė, kad davė priesaiką būti visiems lygiai teisingas, „nepriklausomai nuo tautybės, tikėjimo ar pasaulėžiūros“.

„Savo priesaikai esu ištikimas ir, jei prireiks, Konstitucijos suteiktomis galiomis ginsiu mūsų valstybės piliečius nuo diskriminavimo bet kokiu pagrindu. Taip pat prisiekiau tarnauti visų Lietuvos žmonių gerovei, todėl nepotizmo atžvilgiu esu ir būsiu principingas, nesvarbu, kuri partija tuo užsiima“, – teigė prezidentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Pats Prezidentas ir įsivėlė į diskriminaciją,o dabar jau traukiasi atgal.Kažko tai trumpa atmintis...Jau net gaila pasidarė Ministro Narkevičiaus,o jis gi buvo lenkų statytinis.Kaltas be kaltės.Labai negražu taip elgtis,pone Prezidente.

JONAS

JONAS portretas
Jeigu ne Skvernelis tai prezidento neapgalvoti žodžiai kurie aiškei rėmė konservini šmeišta tai butu negražiu dalyku buve tarp žmoniu Nereikia ieškoti kaltu kaip žmonėsprirštu rodo i prezidentūra

kauniete

kauniete portretas
NAUSEDA Prezidentura ir jus pats kartu su konservais sukėlėt širšala tarp lenku ir lietuviu keli neapgalvoti žodžiai ir prasidėjo lojimas internete ant lenku gerai kad atsirado protingu žmoniu kurie apgynė GERBEMA NARKEVIČIU IRDIDELIS AČIU SKVERNELIUI
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių