G. Nausėda: neįprastas Rusijos ir Baltarusijos pajėgų judėjimas reikalauja imtis papildomų priemonių

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad Rusijos ir Baltarusijos manevrai kelia įtampą ir grėsmę ne tik kaimyninėms valstybėms, bet ir visai Europai.

„Stiprūs kartu. Pareiškimai apie ypatingai didelio masto Rusijos ir Baltarusijos karinių manevrų Baltarusijos teritorijoje pratęsimą kelia įtampą ir grėsmę ne tik kaimyninėms valstybėms, bet ir visos Europos saugumui. Viešai deklaruotų karinių pratybų terminų nesilaikymas yra dar vienas grubus įsipareigojimų pagal Vienos sutartį pažeidimas. Neįprastas savo mastu ir terminais Rusijos ir Baltarusijos pajėgų judėjimas reikalauja imtis papildomų atgrasymo ir saugumo stiprinimo priemonių Lietuvoje ir visame rytiniame NATO flange. Kartu su sąjungininkais padarysime viską, kad niekam nekiltų nė menkiausio noro išbandyti mūsų ryžto vykdyti įsipareigojimą vienas kito saugumui ir gynybai“, –sekmadienio vakarą feisbuke rašė G. Nausėda.

Kaip jau skelbta, Baltarusija sekmadienį pareiškė, kad bendros pratybos su Rusijos pajėgomis, kurios turėjo baigtis šį savaitgalį, bus tęsiamos.

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas sekmadienį pranešė, kad siūlys dar šiemet didinti Lietuvos gynybos biudžetą, taip pat prašys NATO sąjungininkių palikti šalyje dislokuotas papildomas pajėgas ilgesniam laikui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Prezidentui

Prezidentui portretas
Gerbiamas prezidente, ar Jums dar iki šiol neatrodo, kad senai buvo laikas kai reikėjo pašalinti iš valdžios užsienio reikalų ministerijos vadovus ? ką jie dar pridarys per ateinančius metus?

>kestas

>kestas portretas
Tau jau seniai reikejo pasikeisti vyzas, fufaike ir ciuozti pas iskrypelius rytu link.

Neber kantrybes

Neber kantrybes portretas
Man idomu ka pirks uz padidinta gynybos biudzeta? Gal salmus, termovizorius ar batu tepala? :D Pinigai taskomi, o naudos nesimato. Kur "Vilkai", kur prieslektuvines sistemos ir t.t.?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių