Surinktus parašus pirmasis įteikė G. Nausėdos štabas

Pretendento į prezidentus ekonomisto Gitano Nausėdos štabo atstovai Vyriausiajai rinkimų komisijai įteikė surinktus parašus – jų iš viso yra per 40 tūkstančių.

Penktadienį VRK įteikti popieriniai parašų rinkimo lapai su 18 tūkst. 769 parašais, elektroniniu būdu pretendentas dar yra surinkęs 24 tūkst. 563 parašus.

Parašų rinkimų laikotarpis nesibaigė – vėliausia diena juos pateikti VRK yra kovo 28-oji.

G. Nausėda pirmasis VRK grąžino popierinius parašų rinkimo lapus.

VRK patikrinusi parašus kandidatais registruos tuos, kurie bus surinkę ne mažiau kaip 20 tūkst. rinkėjų parašų.

Kaip pažymėjo parašus priėmusi VRK vadovė Laura Matjošaitytė, komisija netikrins visų surinktų parašų: ties 20 tūkst. patikrintų galiojančių parašų riba bus konstatuojama, kad įstatymo reikalavimas įvykdytas.

G. Nausėda su konservatorių kandidate parlamentare Ingrida Šimonyte kol kas yra vieninteliai, surinkę reikiamus parašus elektroniniu būdu, gyventojams jungiantis per el. valdžios vartus.

Už I. Šimonytę specialiame VRK puslapyje elektroniniu būdu yra pasirašę per 37 tūkst. rinkėjų.

Surinkę reikiamus parašus kandidatuoti prezidento rinkimuose taip pat skelbia „valstiečių“ kandidatas premjeras Saulius Skvernelis, socialdemokratas eurokomisaras Vytenis Povilas Andriukaitis, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos vadovas europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis.

Iš viso prezidento rinkimuose registruota 13 pretendentų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To už ką

To už ką portretas
Jei norite, kad Lietuva dar išliktų, balsuokite už Arvydą Juozaitį, rimtai sakau.

tik

tik portretas
uz Puteiki nes tai zmoniu o ne mafijos kandidatas o isverstaskuriu mums nereikia ... mastykit sviezia galva ir ne tusciais plepalais o Puteikis sako grina tiesa paremta faktais kas siai socmafijai nepatinka....

KNOCERVATOTIUS BANKAS

KNOCERVATOTIUS BANKAS portretas
SURINK TAI GALI NET IR 3 MILIJONUS PARASU.BET KLAUSIMAS AR LIETUVOS LIAUDIS UZ NAUSEDA UZ KONCERVATORIUS BALSUOS I PREZIDENTUS VA CIA SURINK PARASUS0))))))
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių