G. Paluckas apie naują partiją: jie dangstosi socialdemokratų vardu

  • Teksto dydis:

Buvę Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) nariai sudaro mažumą naujojoje Socialdemokratų darbo partijoje, sako LSDP pirmininkas Gintautas Paluckas.

„Aš manau, kad ten „darbo“ vis dėlto yra gerokai svarbesnis (žodis pavadinime – BNS), nes iš Socialdemokratų partijos dėl to steigimo pasitraukė vos apie 200 narių. Jeigu jau deklaruoja, kad surinko 4 tūkst. (...), vadinasi, didžioji dalis vis dėlto yra Darbo partijos atskilėliai“, – penktadienį Žinių radijui sakė G. Paluckas.

Jis pabrėžė, kad naujoji partija neatstovauja socialdemokratiškoms vertybėms ir „mėgina naudotis ir dangstytis socialdemokratų vardu“.

Prieš savaitę įsteigtos Lietuvos socialdemokratų darbo partijos branduolys – nuo Socialdemokratų partijos atskilę jos senbuviai, Seimo Socialdemokratų darbo partijos frakcijos nariai. Prie jų taip pat prisidėjo dalis iš Darbo partijos pasitraukusių narių.

Dalis Seimo socialdemokratų paliko senąją partiją, kai ši pernai rudenį nusprendė trauktis iš valdančiosios koalicijos su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zenonas Priekuliškis

Zenonas Priekuliškis portretas
Vyt visus senus "pirdylas" į pogrindį.

Je

Je portretas
Privatizavo pavadinima

zigmas

zigmas portretas
Laba diena buvę komunistai Stalino anūkai. Na ir gerai kad išlindo yla iš maišo kas sulindo į socialdemokratinę darbo partiją ,ogi visi seni komunistai ir Maskvos parankiniai atskilią nu Uspaskicho perbėgėliai taigi žmonės žinos už ką balsuoti ar už naujus social demokratus ar už senus komunistus išvertusius seną kailį
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių